Skip to main content
Δελτία Tύπου

Η Πινακοθήκη Σάββα Πετράκη και η εποχή της

Από 20 Δεκεμβρίου, 2017Χωρίς σχόλια

Ο Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Αγίου Νικολάου και η Εφορία Αρχαιοτήτων Λασιθίου διοργανώνουν  στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αγίου Νικολάου την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 18:30 την δεύτερη διάλεξη  στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων της έκθεσης  «Μια Παρήγορη Ιδέα» με έργα της Πινακοθήκης Βιάννου «Σάββας  Πετράκης»  με θέμα :

«Η Πινακοθήκη “Σάββα Πετράκη” και η εποχή της»

Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί από τον Επίκουρο καθηγητή της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας  Κώστα Χριστόπουλο  και αφορά την εποχή  συγκρότησης της συλλογής, για την εικοσαετία από το 1990 έως περίπου το 2010, το πλαίσιό  και τα κύρια γεγονότα αυτής της περιόδου.

Ο Κώστας Χριστόπουλος σπούδασε ζωγραφική (εργ. Γιάννη Ψυχοπαίδη) και χαρακτική (εργ. Γιώργου Μήλιου) στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας. Το 2008 ολοκλήρωσε το Μεταπτυχιακό Εικαστικών Τεχνών της ίδιας σχολής και από το 2010 είναι υποψήφιος διδάκτορας του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έχει πραγματοποιήσει τέσσερεις ατομικές (Γκαλερί Ζουμπουλάκη 2006, 2010 και 2016 και Πεδίο Δράσης Κόδρα 2014) και έχει συμμετάσχει σε αρκετές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Είναι μέλος της καλλιτεχνικής ομάδας Φιλοπάππου (www.omadafilopappou.info) και της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας “Lo&Behold” (www.loandbehold.gr), ενώ είναι συνιδρυτής και συνδιοργανωτής της πλατφόρμας σύγχρονης τέχνης και λογοτεχνίας “The Symptom Projects” (www.thesymptomprojects.gr) με έδρα την Άμφισσα. Αρθρογραφεί στον ημερήσιο και διαδικτυακό τύπο, συμμετέχοντας στη συντακτική ομάδα των «Αναγνώσεων» της Κυριακάτικης Αυγής. Έχει συνεπιμεληθεί, ανάμεσα σε άλλες, την έκθεση Αναφορά / Αναπαράσταση στο Εβραϊκό Μουσείο Θεσσαλονίκης το 2011 και υπήρξε μέλος της ομάδας επιμέλειας της 4ης Μπιενάλε της Αθήνας. Το 2017 εκλέχθηκε επίκουρος καθηγητής στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας. (Website: http://www.kostaschristopoulos.com)