Skip to main content
Δελτία Tύπου

Οι Σπόροι της Σμύρνης

Από 31 Αυγούστου, 2022Χωρίς σχόλια

Η εκδήλωση της Περιφέρειας Κρήτης που υλοποιείται – στο πλαίσιο του “Έτους Μικρασιατικού Ελληνισμού “σε συνεργασία με τους Δήμους Ηρακλείου, Χανίων, Ρεθύμνου, Αγίου Νικολάου και την Π.Ε.Δ Κρήτης – χειροκροτήθηκε θερμά από θεσμικούς εκπροσώπους και πολίτες που κατέκλυσαν το κηποθέατρο “Νίκος Καζαντζάκης” (28/8), στην πρεμιέρα του πρωτότυπου έργου «ΟΙ ΣΠΟΡΟΙ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ» του Νίκου Πλατύραχου, για τον προσφυγικό Ελληνισμό της Κρήτης.
Μετά την πρεμιέρα του Ηρακλείου, κι αφού θα περιοδεύσει στις πρωτεύουσες των νομών της Κρήτης, το έργο, θα παρουσιαστεί στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου, στις 2 Σεπτεμβρίου (Πλαζ Ε.Ο.Τ – 21.00 μ.μ)..
Σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε στην Περιφέρεια Κρήτης, ο Αντιδήμαρχος Αγίου Νικολάου – Πρόεδρος του ΠΑΟΔΑΝ κ. Χάρης Αλεξάκης, τόνισε ότι το συγκεκριμένο έργο, έρχεται ως συνέχεια του “Καπετάν Μιχάλη”, που παρουσιάστηκε την περσινή χρονιά, αποδεικνύοντας ότι για άλλη μια φορά η συνεργασία Περιφέρειας και Δήμων οδηγεί σε ένα ποιοτικό αποτέλεσμα προς όφελος της πολιτισμικής ανάπτυξης του τόπου , τιμώντας παράλληλα την ιστορία και την λαογραφία μας”.

Ακολουθεί το Δ.Τ που εκδόθηκε από την Περιφέρεια Κρήτης μετά την συνέντευξη τύπου.

20220826 ΕΡΓΟ ΣΠΟΡΟΙ ΣΜΥΡΝΗΣ (1)