Skip to main content
Δελτία Tύπου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Από 12 Ιουνίου, 2023Χωρίς σχόλια

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμος Αγίου Νικολάου και η Διεύθυνση Προγραμματισμού-Μελετών, στο πλαίσιο εκπόνησης της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ), του Προγράμματος ΚΡΗΤΗ 2021-2027, συνεχίζει την διενέργεια διαβουλεύσεων και συναντήσεων με πολίτες, κοινωνικούς εταίρους και φορείς με στόχο αφενός την αναλυτική ενημέρωση των συμμετεχόντων για την πορεία εκπόνησης της στρατηγικής και αφετέρου την ενεργοποίηση της συμμετοχής τους, στην συνδιαμόρφωσή της.
Τις προηγούμενες μέρες, πραγματοποιήθηκαν διαζώσης (στο Δημαρχείο Αγίου Νικολάου) αλλά και διαδικτυακά, συναντήσεις, όπου συζητήθηκαν οι προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει ο Δήμος και αφορούν τους τομείς του περιβάλλοντος και της κλιματικής αλλαγής καθώς και της κοινωνικής, οικονομικής και περιβαλλοντικής ανθεκτικότητας, ενώ τονίστηκε η δυναμική της περιοχής και οι τρόποι ενίσχυσής της. Παράλληλα συζητήθηκαν εκτενώς έργα και δράσεις, που προτάθηκαν από παρευρισκόμενους, αναλύθηκαν τα πιθανά αποτελέσματά τους και τα οφέλη για την περιοχή και αναζητήθηκαν οι δυνατότητες χρηματοδότησης από το Πρόγραμμα ΚΡΗΤΗ 2021-2027 αλλά και από άλλα χρηματοδοτικά μέσα (π.χ. Ταμείο Ανάκαμψης, Τομεακά Προγράμματα ΕΣΠΑ κλπ.).
Στις συναντήσεις παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων υπηρεσιακά στελέχη και επιστημονικοί συνεργάτες του Δήμου Αγίου Νικολάου,  καθώς και  εκπρόσωποι από: την Εφορία Αρχαιοτήτων Λασιθίου, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Αγίου Νικολάου (Δ.Λ.Τ.ΑΝ), την Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Αγίου Νικολάου (Δ.Ε.Υ.Α.ΑΝ), το Επιμελητήριο Λασιθίου, το Οικονομικό Επιμελητήριο Λασιθίου, την Ανώτερη Σχολή Τουριστικής Εκπαίδευσης Κρήτης (Α.Σ.Τ.Ε.Κ.), το Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ), το Εργατικό Κέντρο Αγίου Νικολάου, μέλος των ξενοδόχων, καθώς και τον Εμπορικό Σύλλογο Αγίου Νικολάου.

Υπενθυμίζεται ότι η εκκίνηση των διαδικασιών διαβούλευσης δόθηκε την Παρασκευή 28 Απριλίου, οπότε πραγματοποιήθηκε, στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, η πρώτη δημόσια, ανοικτή διαβούλευση για τον Σχεδιασμό της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΣΒΑΑ). Κατά την διάρκεια της διαβούλευσης οι συμμετέχοντας έλαβαν μέρος σε ένα γόνιμο διάλογο με επίκεντρο τις αναπτυξιακές ανάγκες της περιοχής παρέμβασης και τις μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες στοχεύσεις της.
Εδώ μπορείτε να παρακολουθήσετε το βίντεο της πρώτης δημόσιας, ανοικτής διαβούλευσης.
Επιπλέον στην ιστοσελίδα του Δήμου Αγίου Νικολάου (www.agiosnikolaos.gr) είναι διαθέσιμο το παρακάτω συνοδευτικό υλικό:
  1.Σύντομη Παρουσίαση της σχεδιαζόμενης στρατηγικής με αναφορά στο θεσμικό πλαίσιο της πρόσκλησης για την εκπόνηση Στρατηγικών ΒΑΑ, στην προτεινομένη Περιοχή Παρέμβασης καθώς και στα ενδεικτικά έργα/ δράσεις.
  2.Έντυπο για την υποβολή προτάσεων έργων
Ο Δήμος Αγίου Νικολάου, αντιλαμβανόμενος την σημασία της συμμετοχής των πολιτών αλλά και των φορέων στην διαδικασία της διαβούλευσης, ενθαρρύνει όλους τους ενδιαφερόμενους να καταθέσουν τις προτάσεις τους στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση: sbaa.agiosnikolaos@gmail.com