Skip to main content
Δελτία Tύπου

Παρουσία της Υφυπουργού Υποδομών & Μεταφορών η εκδήλωση για τη βράβευση των μαθητών στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής

Από 17 Μαΐου, 2024Χωρίς σχόλια

Στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, ένα σημαντικό χώρο που οι μαθητές των σχολείων του Δήμου Αγίου Νικολάου, έχουν την ευκαιρία να διδάσκονται αλλά και να κατανοούν βασικούς κανόνες κυκλοφοριακής αγωγής, πραγματοποιήθηκε σήμερα (16/5), η προγραμματισμένη εκδήλωση που οργάνωσε ο Δήμος Αγίου Νικολάου, η Τροχαία Αγίου Νικολάου Λασιθίου, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Λασιθίου και η Ένωση Εκπαιδευτών Υποψηφίων Οδηγών Αυτοκινήτων & Μοτοσικλετιστών Νομού Λασιθίου, με στόχο την βράβευση μαθητών Δημοτικών σχολείων του Δήμου, που έλαβαν μέρος στο Διαγωνισμό ζωγραφικής με θέμα : «Η οδική ασφάλεια μέσα από τα μάτια των μαθητών».

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε η υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδια για τις Μεταφορές κ. Χριστίνα Αλεξοπούλου, η οποία απένειμε βραβεία στους μαθητές που διακρίθηκαν στην κατηγορία τους. Το βραβείο για κάθε κατηγορία (Α’ & Β ΄- Γ΄ & Δ΄ – Ε΄& ΣΤ Δημοτικού) ήταν ένα ποδήλατο και ένα κράνος προσφορά της εταιρίας Mirum – Elounda Hills.

Στο χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Μανώλης Μενεγάκης, μιλώντας για τη στοχευμένη αυτή δράση, τόνισε ότι ο Δήμος Αγίου Νικολάου, με τη διοργάνωση της συγκεκριμένης εκδήλωσης που είναι αφιερωμένη στα παιδιά, θέλει να περάσει το μήνυμα στη νεότερη γενιά η οποία καλείται στο εξής να δείξει υπευθυνότητα στο δρόμο και στο δημόσιο χώρο, αλλά και να μεταφέρει το αίτημα για καλύτερες και ασφαλέστερες οδικές υποδομές.

Η Υφυπουργός κ. Χρ. Αλεξοπούλου αφού συνεχάρη τους διοργανωτές ανέδειξε την ουσιώδη συνεισφορά της παιδείας και των υποδομών ως βασικών πυλώνων για την εδραίωση της Οδικής Ασφάλειας με την αμέριστη βοήθεια της Τροχαίας. Επεσήμανε τον ρόλο των γονέων, των δασκάλων και της κοινωνίας στη εκπαίδευση των παιδιών από πρώιμη ηλικία, όσον αφορά στη σωστή συμπεριφορά στον δρόμο.

«Ως αρμόδια υπουργός για την Οδική Ασφάλεια – ανέφερε – αντιλαμβάνομαι ότι μπορούμε να πετύχουμε πολλά και με τον αντίστροφο τρόπο. Τα σωστά εκπαιδευμένα παιδιά δύνανται να δώσουν το καλό παράδειγμα στους γονείς τους. Δέχεστε υποθέτω πως η δύναμη της συνήθειας και η πίεση της καθημερινότητας, μας οδηγούν ενίοτε, σε μηχανικές ενέργειες. Μετά από πολλά χρόνια αλλάζουμε τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας». Η ίδια αναφέρθηκε στην θέσπιση κανόνων εναντίον της Αντικοινωνικής Οδικής Συμπεριφοράς με αυστηρές ποινές για όσους κινούνται στη ΛΕΑ, σταθμεύουν σε ράμπα ΑΜΕΑ ή παρεμποδίζουν τα ΜΜΜ.

Χαιρετισμούς απηυθύναν επίσης ο Διοικητής της Τροχαίας κ. Π. Ζερβάκης, ο Δ/ντης της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου κ. Γ. Μαμάκης, πρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτών Υποψηφίων Οδηγών Αυτοκινήτων & Μοτοσικλετιστών Νομού Λασιθίου κ. Αντ. Στεφανάκης.

Διακρίθηκαν οι ζωγραφιές των: Μελίνας Κομμά από τη Β΄ τάξη του Δημοτικού Σχολείου Νεάπολης, Μανώλη Συλλιγαρδάκη από την Δ΄ τάξη του 3ο Δημοτικού Σχολείου Αγίου Νικολάου και Γεωργίας Βάρδα από την Ε΄ τάξη του Δημοτικού Σχολείου Κριτσάς.

 

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν η αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Μαρία Γάλλου, οι αντιδήμαρχοι Δημοσίου Χώρου κ. Νίκος Καμινογιαννάκης, Πολιτικής Προστασίας, Πρασίνου & Οχημάτων κ. Στέργιος Ατσαλάκης, ο Προϊστάμενος του Τεχνικού Τμήματος της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου κ. Γιώργος Σκουλικάρης.

 

 

Μετά το πέρας της εκδήλωσης ο πρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτών κ. Αντ. Στεφανάκης πραγματοποίησε ξενάγηση στην υφυπουργό στους χώρους του πάρκου, όπου πραγματοποιούνται δράσεις κυκλοφοριακής αγωγής, η οποία μάλιστα ανέβηκε στον προσομοιωτή πρόσκρουσης.

Να σημειώσουμε ότι οι παρευρισκόμενοι στην εκδήλωση είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν τα εμπνευσμένα έργα των μαθητών που προβλήθηκαν σε video wall στο χώρο της εκδήλωσης.

 

 

 

 

Στο παρακάτω video προβάλλονται όλα τα έργα των μαθητών που συμμετείχαν στο διαγωνισμό: