Skip to main content
Δελτία Tύπου

Αγαστή συνεργασία Δήμου και Περιφέρειας. Συνάντηση Δημάρχου Αγίου Νικολάου με τον Περιφερειάρχη Κρήτης

Από 21 Μαΐου, 2024Χωρίς σχόλια

Αγαστή χαρακτήρισε τη συνεργασία Δήμου και Περιφέρειας Κρήτης, ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Μανώλης Μενεγάκης, μετά το πέρας της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα (20/5) στο Δημαρχείο, παρουσία του Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρου Αρναουτάκη και του Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου κ. Ιωάννη Ανδρουλάκη.

Κατά τη συνάντηση – όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου, τέθηκαν ζητήματα σημαντικά για το δήμο ( ΣΒΑΑ, παράκαμψη οικισμού Σχίσματος Ελούντας, ολοκλήρωση πολεοδομικών μελετών των παραθαλάσσιων οικισμών του δήμου, προαίρεση παλαιάς εθνικής οδού Αγίου Νικολάου – Νεάπολης, χρηματοδότηση γέφυρας – κόμβου Αμμούδας, επαρχιακός δρόμος προς Ελούντα και Πλάκα μετά τις τομές της ΔΕΔΗΗΕ, αρδευτικό φράγμα Κρούστα, στέγαστρο γηπέδου Νεάπολης, Περιφερειακός δρόμος πίσω από το Διαλυνάκειο Νοσοκομείο Νεάπολης, προγραμματικές συμβάσεις με το Υπουργείο Πολιτισμού κ.α) ενώ κατατέθηκε υπόμνημα στον Περιφερειάρχη, προκειμένου να υπάρξει χρηματοδότηση για τα ώριμα έργα.

Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου, τόνισε ότι από την ανάληψη των καθηκόντων της, η νέα δημοτική αρχή, ακολουθεί τη διαδικασία ωρίμανσης μελετών και έργων, που θα συμβάλλουν εν πολλοίς στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής και θα λειτουργήσουν επ΄ ωφέλειά των τοπικών κοινωνιών.

Ο Περιφερειάρχης κ. Σταύρος Αρναουτάκης, διαβεβαιώνοντας ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για την υλοποίηση των έργων που προτάθηκαν, ανακοίνωσε ότι η Περιφέρεια Κρήτης θα καλύψει το 75% (750.000 ευρώ) του κόστους των απαλλοτριώσεων για την παράκαμψη της Ελούντας και το Δήμος το 25% (250.000) ενώ με ώριμες μελέτες θα προχωρήσει η δημοπράτηση του έργου που είναι ιδιαίτερα κρίσιμο για τον τουρισμό και την τοπική ανάπτυξη.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο ειδικός σύμβουλος του Δημάρχου Αγίου Νικολάου κ. Αλέκος Αλεξανδράκης και ο αντιδήμαρχος κ. Στέργιος Ατσαλάκης.