Skip to main content
Γραφείο ΤύπουΔελτία Tύπου

Εκδήλωση βράβευσης των σχολείων για τη σχολική δράση “Πάμε Ανακύκλωση” του Δήμου Αγίου Νικολάου

Από 5 Ιουνίου, 2024Χωρίς σχόλια

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Τρίτη 4 Ιουνίου 2024 πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση βράβευσης των σχολείων του Δήμου Αγίου Νικολάου, για τη συμμετοχή τους στη σχολική δράση «Πάμε Ανακύκλωση».

 Οι βραβεύσεις πραγματοποιήθηκαν το πρωί, ενώ οι μαθητές ψυχαγωγήθηκαν στο περιβαλλοντικό πάρκο του Followgreen που στήθηκε στο 1 ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Νικολάου!

Στη σχολική δράση συμμετείχαν 36 σχολεία, όπου οι μαθητές με τη βοήθεια γονέων και εκπαιδευτικών ανακύκλωσαν, σε 4 ρεύματα υλικών (χαρτί, πλαστικό, αλουμίνιο και μπαταρίες). Συνολικά συλλέχθηκαν 7.249 κιλά ανακυκλώσιμων υλικών.

Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί πως η στήριξη των σχολείων από τα μέλη της δημοτικής πλατφόρμας ανακύκλωσης του Δήμου ήταν εξαιρετικά υψηλή, καθώς έγινε συνολική δωρεά 137.193 πόντων επιβράβευσης.

Πιο συγκεκριμένα, φέτος οι μαθητές του Δήμου Αγίου Νικολάου, κατόρθωσαν τα εξής:

  •  Ανακύκλωσαν 4.397 κιλά χαρτιού και σώσανε ένα δάσος 75 δέντρων αλλά εξοικονόμησαν και ενέργεια αντίστοιχη με αυτή που απαιτείται για 22 χρόνια λειτουργίας ενός ψυγείου
  • Ανακύκλωσαν 183 κιλά αλουμινίου και εξοικονομήσανε ενέργεια αντίστοιχη με αυτή που απαιτείται για 5 χρόνια  λειτουργίας μιας τηλεόρασης
  •  Ανακύκλωσαν 2.523 κιλά πλαστικού και έτσι αποφύγαμε την έκλυση  1.830 κιλών αερίων του θερμοκηπίου που δημιουργούνται με την παραγωγή του πλαστικού
  • Ανακύκλωσαν 145 κιλά μπαταριών και εξοικονομήσανε περίπου 80% της ενέργειας που απαιτείται για παραγωγή μιας νέας μπαταρίας.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Αγίου Νικολάου, κ. Γιώργος  Μπελούκας που είχε την ευθύνη του συγκεκριμένου προγράμματος καθώς και οι αντιδήμαρχοι Παιδείας κ. Μαρία Γάλλου, Νέας Γενιάς και Εθελοντισμού κ. Γεωργία Πολυχρονάκη οι οποίοι επικρότησαν τους μαθητές για την εξαιρετική πορεία και προσπάθειά τους όλα αυτά τα χρόνια, δίνοντας πολλά συγχαρητήρια σε μαθητές, εκπαιδευτικούς αλλά και γονείς που συμβάλουν ώστε να διαδοθεί  ηχηρά το μήνυμα της ανακύκλωσης.

Οι αντιδήμαρχοι, θέλοντας να τιμήσουν τους μαθητές, για την προσπάθεια τους, παρέδωσαν στους διευθυντές – εκπροσώπους των σχολείων που πρώτευσαν στη σχολική δράση, έπαινο συμμετοχής – χρηστικό δώρο, καθώς και ένα βραβείο για το σχολείο  τους. Επιπλέον, όλα τα σχολεία παρέλαβαν επαίνους συμμετοχής για την προσπάθειά τους.

Αναφερόμενος στο τομέα της ανακύκλωσης ο κ. Μπελούκας, στο χαιρετισμό τους, υπογράμμισε ότι «Στο δήμο μας, πιστεύουμε ότι η ανακύκλωση είναι βασικός πυλώνας  για ένα πιο πράσινο και καθαρό περιβάλλον. Μέσω αυτών των πρωτοβουλιών, θέλουμε να ενδυναμώσουμε τους μαθητές και να τους δώσουμε τα εργαλεία για να κάνουν τη διαφορά. Οι μαθητές μας την επόμενη σχολική χρονιά θα μπορούν να επισκεφτούν από κοντά τα υπερσύγχρονα «Πολύκεντρα Ανακύκλωσης» και να συμμετέχουν σε ένα καινούργιο μεγαλύτερο Σχολικό Μαραθώνιο  Ανακύκλωσης».

Υποστηρικτές της βράβευσης και της δράσης γενικότερα ήταν οι εταιρείες: Creta Recycling, Elounda Palm, Mare A.E., Ariadne Beach Hotel.