Skip to main content
Δελτία Tύπου

Να συνεχιστεί η μέχρι σήμερα καλή συνεργασία με την κοινότητα της Γεωργίας. Συνάντηση Δημάρχου Αγίου Νικολάου με τον πρόξενο της Γεωργίας

Από 11 Ιουνίου, 2024Χωρίς σχόλια

Η διεύρυνση της συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Αγίου Νικολάου και της Πρεσβείας της Γεωργίας σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος, συζητήθηκαν κατά την συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Δήμο παρουσία του Δημάρχου κ. Μανώλη Μενεγάκη, του αντιδημάρχου Πολιτισμού, Τουρισμού και Ανάπτυξης Τοπικής Οικονομίας κ. Μανούσου Πεδιαδίτη με τον πρόξενο της πρεσβείας της Γεωργίας κ.Gela Japaridze, που επισκέφθηκε τον Άγιο Νικόλαο με αφορμή το «Συμπόσιο Πολιτισμού Κρήτη – Γεωργία» που πραγματοποιήθηκε στην ευρύτερη περιοχή του δήμου (6-10/6) με τη συνεργασία του Λυκείου των Ελληνίδων Αγίου Νικολάου των Ακαδημιών τέχνης RUSTAVI Ensemble-New generation και ARKVANI-Ensemble της Γεωργίας και την υποστήριξη του Υπουργείου Εξωτερικών της Γεωργίας, της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου και του Δήμου Αγίου Νικολάου.

Κατά τη συνάντηση ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου, ανέφερε ότι «η γεωργιανή κοινότητα είναι μια πολύ προσφιλής κοινότητα ανθρώπων, που επέλεξαν να ζήσουν και να εργαστούν στην περιοχή μας, λόγω των δύσκολων συνθηκών, που υπήρξαν στην χώρα τους. Επιθυμούμε να ενισχύσουμε τη φιλία που ήδη υπάρχει με την κοινότητα αυτή του δήμου, αλλά και γενικότερα με την Πρεσβεία της Γεωργίας, συνδιοργανώνοντας πολιτισμικές εκδηλώσεις για την παρουσίαση της πλούσιας πολιτιστικής και λαογραφικής παράδοσης των δυο χωρών».

Ο πρόξενος της Πρεσβείας της Γεωργίας κ. Japaridze ευχαρίστησε το Δήμαρχο Αγίου Νικολάου για τη φιλοξενία, αλλά και όσους εκ των συλλόγων – φορέων και συμπολιτών συνέδραμαν ώστε να πραγματοποιηθούν οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις, που όπως τόνισε, παρέχουν τη δυνατότητα να ενισχυθούν ακόμα περισσότερο οι δεσμοί μεταξύ των λαών.

Από πλευράς του Δήμου Αγίου Νικολάου προσφέρθηκε στον κ. Πρόξενο έκδοση του Δήμου, επιβεβαιώνοντας τη βούληση της δημοτικής αρχής για τη συνέχιση της μέχρι σήμερα καλής συνεργασίας.

Στη συνάντηση συμμετείχε η πρόεδρος του Λυκείου των Ελληνίδων Αγίου Νικολάου κ. Παρούλα Κουτσάκη που είχε την ευθύνη για την διοργάνωση των εκδηλώσεων καθώς και ο κ. Zurab Vacheishvili Γραμματέας του Προξενείου.