Skip to main content
Δελτία Tύπου

Να προετοιμαστούμε έγκαιρα για τη νέα προγραμματική περίοδο. Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Αναπτυξιακής ζητά ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου

Από 18 Ιουνίου, 2024Χωρίς σχόλια

Την συμμετοχή του στο Δ.Σ της Αναπτυξιακής Λασιθίου αλλά και την έγκαιρη προετοιμασία του στη νέα προγραμματική περίοδο επιθυμεί ο Δήμος Αγίου Νικολάου, όπως τονίζει σε σχετική δήλωση του ο Δήμαρχος κ. Μανώλης Μενεγάκης.

Προτίθεται δε, να ζητήσει έκτακτη Γενική Συνέλευση, με στόχο  να υπάρξουν οι ενδεδειγμένες αλλαγές στο Δ.Σ της εταιρείας προκειμένου ο Δήμος Αγίου Νικολάου – ο μεγαλύτερος μέτοχος μετά την Περιφέρεια Κρήτης – με τη νέα του σύνθεση να συμμετέχει σ΄ αυτό καθώς και στην επιτροπή διαχείρισης ώστε να είναι κατάλληλα προετοιμασμένος για την υποβολή των προτάσεων του.

Η νέα δημοτική αρχή, έχει ήδη γνωστοποιήσει τις προτάσεις  της αναφορικά με τις υποδομές που σχετίζονται με πολιτιστικές χρήσεις (δίκτυο Μουσείων, αναβάθμιση υπαρχόντων ακινήτων πολιτιστικής χρήσης, κατασκευή ανοικτού θεάτρου κ.α.) τις οποίες δεν προτίθεται ν΄ αφήσει ανεκμετάλλευτες, ενώ όπως τόνισε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου, δεν γίνεται για λόγους που έχουν να κάνουν με τα αποτελέσματα των εκλογών των νέων δημοτικών αρχών να αποδεχτεί τον αποκλεισμό του από «πλειοψηφίες» που δεν υφίστανται πλέον.

Άμεσα θα υποβληθεί επίσημο αίτημα για να δρομολογηθούν έγκαιρα οι αλλαγές.

«Κάθε δημοτική ενότητα και εν δυνάμει οι δημοτικές μας κοινότητες – τονίζει ο κ. Μενεγάκης – έχουν την ευκαιρία, να ενταχθούν σε ανάλογα προγράμματα ώστε στο πλαίσιο ανάπτυξης δικτύου μουσείων και άλλων δράσεων να καταστεί δυνατή η αναβάθμιση υποδομών που σχετίζονται με την ανάπλαση των χωριών μας σε ορισμένα σημεία αλλά και με την ανάδειξη συγκεκριμένων πολιτιστικών χαρακτηριστικών.

Επίσης μέσα από το πρόγραμμα Leader παρέχεται η δυνατότητα χρηματοδότησης διαφόρων εκδηλώσεων που έχουν θεσμοθετηθεί και που μέχρι σήμερα ο Δήμος καταβάλλει προσπάθειες μόνο με ίδια κεφάλαια να υλοποιήσει.