Skip to main content
Δελτία Tύπου

Νοικοκύρεμα των άσκοπων καταναλώσεων και των παρεχόμενων ειδών στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Αγίου Νικολάου

Από 18 Ιουνίου, 2024Χωρίς σχόλια

«Νοικοκύρεμα» των άσκοπων μέχρι σήμερα καταναλώσεων σε νερό και ρεύμα, αλλά και όλων των ζητημάτων που σχετίζονται με την ενδεδειγμένη λειτουργία των παιδικών σταθμών του Δήμου Αγίου Νικολάου, επιχειρεί η νέα δημοτική αρχή με την εποπτεία του αρμόδιου αντιδημάρχου Κοινωνικών θεμάτων κ. Αντώνη Μαυρή και την συνεπικουρία του προσωπικού των δομών.

Όπως έχει γίνει γνωστό, ήδη περατώθηκε το έργο «Σύστημα Πυρασφάλειας» για τον παιδικό σταθμό της Αμμούδας – μετά από καθυστέρηση επτά ετών – με την τήρηση του αρχικού προγραμματισμού (κλείσιμο του σταθμού για 14 ημέρες).

Επίσης σε ότι αφορά την υπερβολική κατανάλωση νερού, διαπιστώθηκε ότι σε ώρες μη λειτουργίας του σταθμού, άγνωστοι χρησιμοποιούσαν τις παρακείμενές βρύσες για το πλύσιμο των αυτοκινήτων τους με ότι συνεπάγεται αυτό για την κατανάλωση νερού και τους λογαριασμούς που εκδίδονταν.

Επιπλέον σε συνεργασία τόσο με την διατροφολόγο του παιδικού σταθμού, όσο και με τις υπευθύνους των δομών μετά την λεπτομερή καταγραφή που υπήρξε στα είδη παντοπωλείου που χρησιμοποιούνταν για την παρασκευή γευμάτων στα φιλοξενούμενα βρέφη και παιδιά, τα τρόφιμα τα οποία δεν καταναλωνόταν ή η κατανάλωση τους δεν ήταν ασφαλή (υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη) αφαιρέθηκαν από τις προμήθειες του δήμου, διατηρώντας στο εξής το κριτήριο της ποιότητας τόσο στις παρεχόμενες υπηρεσίες όσο και στα είδη που προσφέρονται προς κατανάλωση.

Ο νέος αυτός προγραμματισμός θα επιφέρει οικονομία στον Δήμο δεκάδων χιλιάδων ευρώ που μπορούν να διατεθούν για άλλες κοινωνικές ανάγκες που άπτονται των δημοτικών αρμοδιοτήτων και των ευρύτερων προνοιακών αναγκών της περιοχής του δήμου.