Skip to main content
Δελτία Tύπου

Σε πνεύμα συνεργασίας η συνάντηση των εκπροσώπων της εστίασης με το Δήμαρχο Αγίου Νικολάου

Από 26 Ιουνίου, 2024Χωρίς σχόλια

Με το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Εστίασης και Διασκέδασης Αγίου Νικολάου συναντήθηκε σήμερα ο Δήμαρχος κ. Μανώλης Μενεγάκης. Συζητήθηκαν σε πνεύμα συνεργασίας θέματα που απασχολούν τον κλάδο και την ομαλή λειτουργία της πόλης του Αγίου Νικολάου κατά την θερινή τουριστική περίοδο, την διαχείριση των κοινοχρήστων χώρων, το ωράριο μουσικής κ.α.

Ο Δήμαρχος μετά το πέρας της συνάντησης δήλωσε:

«Ο Δήμος ενδιαφέρεται για την ευημερία του κλάδου της εστίασης και διασκέδασης, όπως ενδιαφέρεται για όλους τους κλάδους της τοπικής κοινωνικής ζωής και οικονομίας. Η συνύπαρξη όλων είναι η βάση της ανάπτυξής μας. Στόχος μας είναι η ποιοτική αναβάθμισή μας ως τόπος και αυτό περνάει μέσα από την συνεργασία και την κατάλληλη διαχείριση του κοινόχρηστου χώρου για να υπάρχει ασφάλεια, λειτουργικότητα και αισθητική. Γι’ αυτό ως δημοτική αρχή σχεδιάζουμε από την νέα χρονιά να εφαρμοστεί νέος κανονισμός διαχείρισης και θα ανατεθεί μελέτη για τον σκοπό αυτό που θα λάβει υπόψη όλους τους παράγοντες μέσα από διαδικασία διαβούλευσης. Επίσης, θα προβλεφθούν παρεμβάσεις ανάπλασης όπου χρειαστεί λαμβανομένης υπόψη και της τελευταίας παράτασης διατήρησης αυθαιρέτων κατασκευών στην χερσαία ζώνη λιμένος που αναμένεται να είναι οριστικά η τελευταία. Τέλος, η πόλη του Αγίου Νικολάου στην καρδιά της θερινής τουριστικής περιόδου και στα πλαίσια της συνύπαρξης της τοπικής μας κοινωνίας είναι αποδεκτό να συμπεριλάβει στον νέο κανονισμό την πρόβλεψη για καταστήματα που τον Ιούλιο και τον Αύγουστο λειτουργούν στους ανοιχτούς χώρους μέχρι την 01:00 π.μ και μετά από την ώρα αυτή θα περιορίζονται στους κλειστούς χώρους.».

Στη συνάντηση συμμετείχαν αρμόδιοι αντιδήμαρχοι, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου και η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου.