Skip to main content
Δελτία Tύπου

13o Παιδικό Φεστιβάλ Αγίου Νικολάου “Τρομερά κορίτσια, ατρόμητες γριές” Παράσταση Αφήγησης με την υποστήριξη του Ιδρύματος Μαμιδάκη

Από 27 Ιουνίου, 202428 Ιουνίου, 2024Χωρίς σχόλια

29 Ιουνίου 2024 (21:00)

Το Σάββατο 29 Ιουνίου 2024 στις 9 μ.μ στην Πλαζ του ΕΟΤ στον Άγιο Νικόλαο στο πλαίσιο του 13ου Παιδικού Φεστιβάλ, θα παρουσιαστεί η παράσταση Αφήγησης «Τρομερά κορίτσια, ατρόμητες γριές».

Η αφηγήτρια Βασιλεία Βαξεβάνη και ο εικονογράφος Δημήτρης Κάσδαγλης καλούν μικρούς και μεγάλους σε μια μοναδική, δια δραστική παράσταση που συνδυάζει το ζωντανό προφορικό λόγο και τη ζωντανή δημιουργία comics. Όσο το παραμύθι ξετυλίγεται, μια μεγάλη σελίδα comic συμπληρώνεται μπροστά στα μάτια μικρών και μεγάλων. Παραμύθια από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο για τρομερά κορίτσια που διεκδίκησαν αυτό που τους αναλογούσε και που κυνήγησαν την μοίρα τους αλλά και για ατρόμητες γριές που νίκησαν με όπλο το μυαλό τους θα ζωντανέψουν με τρόπο μοναδικό.

Η δράση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Ιδρύματος Μαμιδάκη και του ATHENS COMICS LIBRARY.

Βιογραφικό

Η Βασιλεία Βαξεβάνη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Είναι απόφοιτη του τμήματος Κλασικής Φιλολογίας του ΕΚΠΑ. Η αγάπη της για τις ιστορίες την κέρδισε και έτσι σπούδασε την τέχνη της αφήγησης στη Σχολή Αφηγηματικής Τέχνης κοντά σε Έλληνες και ξένους αφηγητές. Εμπλούτισε τις γνώσεις της στο Maison Du Conte στο Παρίσι ενώ παράλληλα παρακολουθούσε επιμορφωτικά σεμινάρια γύρω από την εμψύχωση εργαστηρίων και παραστάσεων για παιδιά. Είναι επαγγελματίας αφηγήτρια με πάνω από 15 χρόνια εμπειρίας στο χώρο. Είναι μέλος της ομάδας Παραμυθοκόρες και μαζί πραγματοποιούν παραστάσεις με παραμύθια, μύθους και θρύλους από όλο τον κόσμο σε σχολεία, μουσεία και χώρους πολιτισμού στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Είναι επίσης συντονίστρια και εμψυχώτρια των εκπαιδευτικών  προγραμμάτων της Athens Comics Library, όπου πραγματοποιεί εργαστήρια για σχολεία, παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς με κέντρο την καλλιτεχνική και εκπαιδευτική πτυχή της τέχνης των comics. Ο Δημήτρης Κάσδαγλης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1980. Είναι εικονογράφος βιβλίων για παιδιά και δημιουργός κόμικς. Σπούδασε Οπτική Επικοινωνία στο Πανεπιστήμιο της Κεντρικής Αγγλίας στο Μπέρμινγκχαμ και ολοκλήρωσε τις σπουδές του με υποτροφία του ιδρύματος Αλέξανδρος Σ.Ωνάσης, με μάστερ στην αφηγηματική εικονογράφηση. Η δουλειά του έχει βραβευτεί και διακριθεί σε διαγωνισμούς και εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Τα τελευταία χρόνια, σε συνεργασία με την Comicdom Press, συμμετέχει ως σκιτσογράφος σε δρώμενα και εργαστήρια για παιδιά και εκπαιδευτικούς σε Ελλάδα και Κύπρο. Παράλληλα κάνει μαθήματα δημιουργίας κόμικς σε παιδιά και εφήβους, ενώ έχει κάνει σεμινάρια και παρουσιάσει τη δουλειά του στην Ένωση Γραφιστών και στα φεστιβάλ κόμικς Comicdom Con Athens και Athenscon.