Skip to main content
Δελτία Tύπου

Ενδιαφέρουσα ημερίδα επαγγελματικού προσανατολισμού στον Άγιο Νικόλαο

Από 2 Ιουλίου, 2024Χωρίς σχόλια

«Ο δρόμος για το Πανεπιστήμιο» ήταν το θέμα της ημερίδας επαγγελματικού προσανατολισμού που διοργάνωσε ο Δήμος Αγίου Νικολάου την Κυριακή 30 Ιουνίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου Ενορίας Ευαγγελίστριας Αγίου Νικολάου.

Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση των βαθμολογιών από τις πανελλαδικές εξετάσεις του 2024, η εκδήλωση αυτή ήταν ιδιαιτέρως χρήσιμη για κάθε υποψήφιο. Αυτό τόνισε, εξάλλου, στο χαιρετισμό της, η αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου κ. Μαρία Γάλλου σημειώνοντας ότι ο σύμβουλος επαγγελματικού προσανατολισμού κ. Αντ. Νοτάκης που ανέλαβε την ενημέρωση στάθηκε σε κομβικά ζητήματα που σχετίζονται με το μηχανογραφικό, όπως η ελάχιστη βάση εισαγωγής, ο υπολογισμός μορίων, οι διαθέσιμες σχολές ανά πεδίο, τα επαγγέλματα του μέλλοντος, τα σύγχρονα εργασιακά δεδομένα – πληροφορίες σημαντικές για τους μαθητές.

Να σημειώσουμε ότι κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο κ. Αντώνης Νοτάκης MSc Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού Εκπαίδευσης και Σταδιοδρομίας (CONSULTUM), ενημέρωσε διεξοδικά γονείς και μαθητές για την επιλογή σπουδών που οδηγούν σε επιτυχημένες καριέρες παρέχοντας πληροφορίες για τη σωστή συμπλήρωση του Μηχανογραφικού Δελτίου, ενώ οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να λάβουν απαντήσεις στα ερωτήματα τους αναφορικά με τις δυνατότητες που δίνονται σε κάθε επιλογή τους καθώς και για τα επαγγελματικά δικαιώματα των σχολών που οδηγούν στην αγορά εργασίας.

Όπως έγινε γνωστό, ανάλογες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν την επόμενη χρονιά σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου.