Skip to main content
Δελτία Tύπου

Ενισχύεται η ενδοδημοτική συγκοινωνία με τη συνεργασία ΚΤΕΛ Λασιθίου και Δήμου

Από 4 Ιουλίου, 2024Χωρίς σχόλια

 

Ενισχύεται η ενδοδημοτική συγκοινωνία στο Δήμο Αγίου Νικολάου μετά τη συνεργασία του ΚΤΕΛ Λασιθίου με το Δήμο για τη λειτουργία νέας γραμμής λεωφορείου που θα συνδέει για τους καλοκαιρινούς μήνες τον Άγιο Νικόλαο με την ιστορική έδρα του δήμου και δημοτικές κοινότητες του Επάνω Μιραμπέλλου.

Όπως είχε ανακοινώσει τις προηγούμενες μέρες ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Μανώλης Μενεγάκης, πρόθεση είναι η δρομολόγηση μικρού λεωφορείου (25-30 θέσεων), που θα συνδέει τους καλοκαιρινούς μήνες (Ιούλιο-Αύγουστο), δημοτικά διαμερίσματα του Επάνω Μιραμπέλλου με τον Άγιο Νικόλαο, δεδομένου ότι η  απουσία δημόσιας συγκοινωνίας το καλοκαίρι από τα διαμερίσματα αυτά συντείνει στην απομόνωση των μόνιμων κατοίκων, ενισχύοντας τις τάσεις εγκατάλειψης των χωριών από το νεανικό πληθυσμό, δυσχεραίνοντας και τη δυνατότητα πρόσβασης των επισκεπτών μας.

Η γραμμή θα χρηματοδοτηθεί με μικτό τρόπο δηλαδή με εισιτήριο του ΚΤΕΛ και με οικονομική ενίσχυση από το Δήμο Αγίου Νικολάου.

Συγκεκριμένα το δρομολόγιο της ενδοδημοτικής αυτής συγκοινωνίας όπως έγινε γνωστό από το ΚΤΕΛ Λασιθίου θα ξεκινά από Σίσι – Μίλατο και θα συνδέει τις κοινότητες Βραχασίου – Λατσίδας – Βουλισμένης – Νεάπολης – Χουμεριάκου, Νικηθιανού – Λιμνών – Αγίου Νικολάου και αντίστροφα.

Όπως εξ άλλου δήλωσε ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Μανώλης Μενεγάκης με την εφαρμογή του δρομολογίου αυτού, τονώνεται η ζωή στις κοινότητες του Επάνω Μιραμπέλλου, αναβαθμίζεται η ποιότητα ζωής των κατοίκων, δίνεται η δυνατότητα ασφαλούς μετάβασης, εξοικονομώντας πόρους μετακίνησης προστατεύοντας παράλληλα το περιβάλλον.

Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου, ευχαρίστησε τον αντιδήμαρχο Δημοσίου Χώρου και Καθημερινότητας κ. Νίκο Καμινογιαννάκη για την συνδρομή του στην προετοιμασία αυτής της δράσης.

Συνεχίζουμε με στόχο να φέρουμε τους ανθρώπους και τους επισκέπτες του δήμου μας πιο κοντά.