Skip to main content
Δελτία Tύπου

Το remake του τελικού του EuroBasket 1987 σημάδεψε το Τουρνουά 3×3 Βasketball «Cretan Series» by choco BIG στον Άγιο Νικόλαο

Από 4 Ιουλίου, 2024Χωρίς σχόλια

Με την παρουσία του διεθνούς μπασκετμπολίστα Διονύση Σκουλίδα, με αθρόα προσέλευση κόσμου, με αγώνες που έκοβαν την ανάσα και με ένα remake του τελικού του EuroBasket 1987 (!) πέρασε στην Ιστορία το 2ο Τουρνουά 3x3 Basketball «Cretan Series» by choco BIG του 2024 που διεξήχθη το Σαββατοκύριακο, 29 και 30 Ιουνίου στο μαγευτικό περιβάλλον της λίμνης του Αγίου Νικολάου.

Τριάντα οκτώ ομάδες όλων των ηλικιακών κατηγοριών και πάνω από 150 αθλητές και αθλήτριες έλαβαν μέρος και έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους στο διήμερο Τουρνουά της Nets Company με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Κρήτης και τον Δήμο Αγίου Νικολάου, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης και της Ένωσης Καλαθοσφαιρικών Σωματείων Κρήτης και με μεγάλους υποστηρικτές την εταιρεία Fresh Snack και το choco BIG!

Ο δις πρωταθλητής Ευρώπης με τις Εθνικές ομάδες Εφήβων (2015) και Νέων (2017), Διονύσης Σκουλίδας υπήρξε ο γκεστ σταρ του Τουρνουά. Ο νυν παίκτης της Μυκόνου παρακολούθησε τους αγώνες της πρώτης ημέρας, απένειμε τα μετάλλια στους νικητές των διαγωνισμών ελευθέρων βολών και τρίποντων, δήλωσε γοητευμένος από την ατμόσφαιρα και το επίπεδο της διοργάνωσης και δεν παρέλειψε να δώσει και κάποιες κατευθύνσεις που πηγάζουν από τις δικές του εμπειρίες προς τους νεαρούς παίκτες.

Η επανάληψη του τελικού του ‘87

Οι τέσσερις από τους έξι τελικούς της Κυριακής κρίθηκαν στον πόντο, ενώ γενικότερα το Τουρνουά χαρακτηρίσθηκε από πολύ ανταγωνιστικές, δραματικές και συναρπαστικές αναμετρήσεις που καθήλωσαν το πολυπληθές κοινό.

Στον τελικό της κατηγορίας άνω των 18 ετών με τον οποίο έπεσε η αυλαία του Τουρνουά, η Γιοκοχάμα από την Ιεράπετρα έριξε στο κανναβάτσο το Μεραμπέλο από τον Άγιο Νικόλαο με σκορ 13-12 και σε ατμόσφαιρα που παρέπεμπε στον τελικό του EuroBasket του 1987!

Υπό τους ήχους του «Τhe Final Count Down» του συγκροτήματος Europe που αποτέλεσε τον ύμνο του θριάμβου της Εθνικής ομάδας πριν από 37 χρόνια, ο Αλεξ Βασιλειάδης ευστόχησε (όπως τότε ο Αργύρης Καμπούρης) σε δυο βολές για το 13-11 υπέρ της Γιοκοχάμα, ενώ στην εκπνοή ο Αντώνης Νικητάκης σκόραρε έναν πόντο για το Μεραμπέλο (13-12).

Την ομάδα των νικητών απάρτιζαν ο Αλεξ Βασιλειάδης, ο Γιώργος Παπαδάκης και ο Φώτης Καρβούνης, ενώ εκείνη των ηττημένων ο Αντώνης Νικητάκης, ο Ιάσων Σκαλαίος, ο Στέλιος Γκαμπέλης και ο Μιχάλης Κοζοκάρου.

Νικήτρια στην κατηγορία άνω των 35 ετών «και άνω των 100 κιλών» (!) όπως αυτοσαρκάζονταν οι ίδιοι, αναδείχθηκε η Χαβαλένθια, που επιβλήθηκε στον τελικό απέναντι στους Αετούς με 7-3.

Την απονομή των μεταλλίων στον τελικό της κατηγορίας άνω των 35 ετών πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου, Μανώλης Μενεγάκης, ο οποίος δήλωσε «ενθουσιασμένος τόσο από το θέματα και την ποιότητα των αγώνων, όσο και από την αθρόα προσέλευση του κόσμου»,

Στον τελικό της κατηγορίας κάτω των 11 ετών επικράτησαν οι ΜΜΑ (Μάνος-Μάριος-Άγγελος) με 6-5 απέναντι στην Ελούντα, παρά το γεγονός ότι τέσσερα λεπτά πριν από τη λήξη βρίσκονταν πίσω με 0-5!

Αναλυτικά οι νικήτριες ομάδες και τα αποτελέσματα των τελικών στις έξι ηλικιακές κατηγορίες:

  • Κατηγορία άνω των 35 ετών: Χαβαλένθια-Αετοί 7-3
  • Κατηγορία άνω των 18 ετών: Γιοκοχάμα-Μεραμπέλο 13-12
  • Κατηγορία κάτω των 18 ετών: Βαλ’ το αγόρι μου-Μπίσες 7-5
  • Κατηγορία κάτω των 15 ετών: Τhe Dream Team-Κινγκς 11-10
  • Κατηγορία κάτω των 13 ετών: Black Puma-All Star 11-10
  • Κατηγορία κάτω των 11 ετών: MMA-Ελούντα 6-5

Η συνέχεια στο Ρέθυμνο

Μετά την Ιεράπετρα και τον Άγιο Νικόλαο η σκυτάλη περνάει στο Ρέθυμνο που θα φιλοξενήσει στις 20 και 21 Ιουλίου το τρίτο κατά σειρά Τουρνουά 3x3 Basketball «Cretan Series» by choco BIG του 2024.

Οι επόμενες μπασκετικές παραστάσεις του Τουρνουά 3x3 Basketball «Cretan Series» by choco BIG του 2024 θα ανέβουν κατά σειρά στις σκηνές των Χανίων (27-28 Ιουλίου), της Σητείας (5-6 Αυγούστου), του Οροπεδίου Λασιθίου (9 Αυγούστου), των Ανωγείων (17-18 Αυγούστου), του Αρκαλοχωρίου (24-25 Αυγούστου) και του Ηρακλείου (μέσα Σεπτεμβρίου).

Η Nets Company ευχαριστεί ιδιαιτέρως για την παρουσία και την υποστήριξη τους στη διοργάνωση των Τουρνουά τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού και Αθλητικών Υποδομών του Δήμου Αγίου Νικολάου, Γιώργο Ξένο, τον Οργανισμό «MakeAWish» και το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών.