Skip to main content
Δελτία Tύπου

Συνάντηση Δημάρχου Αγίου Νικολάου με τον πρόεδρο της «Hellenic Seaplanes» για δημιουργία υδατοδρομίου και υδάτινων πεδίων στην πρωτεύουσα του νομού Λασιθίου. Μια σημαντική προοπτική για την τουριστική ανάπτυξη του Δήμου

Από 8 Ιουλίου, 2024Χωρίς σχόλια

Με όραμα την ευκολότερη διασύνδεση του Δήμου Άγιου Νικολάου με την υπόλοιπη Κρήτη και τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου και σε συνέχεια του ενδιαφέροντος που είχε επιδείξει ο δήμος σε παρελθόντα χρόνο, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Δημάρχου Αγίου Νικολάου, κ. Μανώλη Μενεγάκη – κατά την πρόσφατη μετάβασή του στην Αθήνα – με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Hellenic Seaplanes κ. Νικόλαο Χαραλάμπους στα γραφεία της εταιρείας.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε γύρω από την ενημέρωση του Δημάρχου για τις προδιαγραφές και τις διαδικασίες που χρειάζονται ώστε ο δήμος να αποκτήσει υποδομή υδατοδρομίου καθώς και δύο υδάτινα πεδία που θα εξυπηρετούν την δραστηριότητα των υδροπλάνων, καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους. Με τα πιο κοντινά αεροδρόμια στον Άγιο Νικόλαο αυτά του Ηρακλείου και της Σητείας και πιο μακριά των Χανίων, ο Άγιος Νικόλαος θα μπορεί να διαθέτει υποδομές υδροπλάνων επιτρέποντας απευθείας πρόσβαση σε τουριστικά θέρετρα και ευκολότερη σύνδεση με άλλους προορισμούς της Κρήτης και του Αιγαίου.

Η δυνατότητα συνεργασίας Δήμου Αγίου Νικολάου και Hellenic Seaplanes είναι μια ενδιαφέρουσα προοπτική καθώς η εταιρεία αυτή έχει ήδη εντάξει στο χαρτοφυλάκιό της στην Κρήτη τα υδατοδρόμια Σητείας, Ρεθύμνου και Ιεράπετρας καθώς και τα υδάτινα πεδία σε Σητεία και αλλού.

Με την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Μανώλης Μενεγάκης δήλωσε:

«Η προοπτική δημιουργίας υδατοδρομίου και υδάτινων πεδίων για υδροπλάνα στον Δήμο Άγιο Νικολάου που έχει ευρύ παράκτιο μέτωπο διαχείρισης, λειτουργεί Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο και έχει Δημοτική Ανώνυμη Εταιρεία πιστεύουμε ότι θα αποτελέσει μια σημαντική ώθηση για την περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη του Δήμου Αγίου Νικολάου και του νομού Λασιθίου και θα προσφέρει στους κατοίκους και τους επισκέπτες μια νέα επιλογή μετακίνησης. Επίσης θα μπορούσε να αποτελέσει επιπρόσθετα μια κοινωνική παροχή για την διακομιδή πολιτών και επισκεπτών σε περιπτώσεις ανάγκης. Σε σύντομο χρόνο θα ενημερωθεί η τοπική κοινωνία και το Δημοτικό Συμβούλιο για τις δυνατότητες που ανοίγονται ώστε να αποφασιστεί μια συνεργασία σε όφελος του τόπου».

Ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας  κ. Χαραλάμπους πρόσθεσε τα εξής:

«Η Hellenic Seaplanes» θα ήθελε να ενισχύσει την παρουσία της στην Κρήτη με την δημιουργία υδατοδρομίου και υδάτινων πεδίων στον Άγιο Νικόλαο. Τα υδροπλάνα από τη φύση τους εξυπηρετούν πτήσεις από λιμάνι σε λιμάνι και η Κρήτη είναι ο ιδανικός προορισμός για να αναδειχτούν τα πλεονεκτήματα των υδροπλάνων προς όφελος των ντόπιων επιβατών αλλά και των χιλιάδων τουριστών της».