Skip to main content
Δελτία Tύπου

Δήλωση Δημάρχου Αγίου Νικολάου

Από 19 Ιουλίου, 2024Χωρίς σχόλια

Με αφορμή ένα ατυχές περιστατικό που σημειώθηκε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο Αγίου Νικολάου (17/7) όπου την ίδια μέρα συζητήθηκαν θέματα που σχετίζονται με τη λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου αλλά και την δημόσια συνολικά υγεία του τόπου, είδαν σήμερα το «φως της δημοσιότητας» σχόλια δηκτικά προς τη δημοτική αρχή που προτρέπουν για την παραίτηση συγκεκριμένου δημοτικού συμβούλου.

Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Μανώλης Μενεγάκης προχώρησε στην παρακάτω δήλωση :

Είναι γνωστό ότι η παραίτηση για λόγους ευθιξίας τόσο του κ. Γ. Αρακαδάκη όσο και όλων των συνεργατών – τους οποίους εμπιστεύομαι για την ποιότητα και την ευθυκρισία τους – είναι στην διάθεσή μου. Στην προκειμένη περίπτωση ήταν μια ατυχής στιγμή – όπως εξηγήθηκε – και δεν συντρέχει λόγος για οποιαδήποτε ενέργεια.

Προχωράμε μπροστά. Η θετική πορεία των δημοτικών πραγμάτων εξαρτάται από την καλή συνεργασία και την καλοπιστία όλων. Το σημαντικό των ημερών είναι η πορεία του Γενικού Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου και πώς θα στηρίξουμε την προσπάθεια να επανέλθει στην ομαλή λειτουργία του. Ως προς την κυβερνητική «σφαίρα ευθύνης» και τα εμπλεκόμενα υπουργεία προβαίνουμε στις ενέργειες που αποφασίστηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο (17-7-2024).

Παράλληλα ως δημοτική αρχή επεξεργαζόμαστε με την αρωγή και του Αντιδημάρχου Οικονομικών κ. Γ. Αρακαδάκη άμεσα πρόταση για να επιτραπεί στον Δήμο Αγίου Νικολάου να δώσει και ο ίδιος κίνητρο για επιδότηση σίτισης και στέγασης με την μορφή χρηματικού βοηθήματος, ανά μήνα, για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα στους γιατρούς που θα αποδεχθούν τις θέσεις που θα προκηρυχθούν για το νοσοκομείο (κατά αναλογία της νομοθετικής διάταξης που ισχύει για ορισμένες κατηγορίες δήμων με ορεινές και νησιωτικές περιοχές). Στόχος μας να ενισχύσουμε και από την πλευρά μας τα κίνητρα για την παραμονή ιατρικού προσωπικού στην περιοχή μας.