Skip to main content
Δελτία Tύπου

Οι υποδομές ” μαγνήτης” προσέλκυσης ποιοτικών εκδηλώσεων στον Άγιο Νικόλαο

Από 23 Ιουλίου, 2024Χωρίς σχόλια

Έμφαση στις πολιτιστικές υποδομές – που λειτουργούν ως «μαγνήτης» προσέλκυσης ποιοτικών εκδηλώσεων προσφέροντας πολλαπλασιαστικά οφέλη στο δήμο και στους πολίτες – σκοπεύει να δώσει ο Δήμος Αγίου Νικολάου αναβαθμίζοντας ουσιαστικά τις παροχές που θα πρέπει να υπάρξουν στο δημόσιο χώρο την παρούσα δημοτική περίοδο.

Ήδη στη δημοτική παραλία (πλαζ ΕΟΤ) τις τελευταίες μέρες τοποθετήθηκε μια ασφαλής και με κατάλληλες τεχνικές προδιαγραφές μεταλλική κατασκευή ανοιχτού θεάτρου 460 καθισμάτων (υπάρχει δυνατότητα προσθήκης έως 200 θέσεων με καρέκλες) για τη διοργάνωση των πολιτιστικών εκδηλώσεων της θερινής περιόδου.

Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Μανώλης Μενεγάκης αναφερόμενος στη δημιουργία υπαίθριου θεάτρου – που αποτέλεσε αίτημα των δημοτών τις τελευταίες δεκαετίες – τόνισε ότι στο εξής θα υπάρξει διαφάνεια στη διοργάνωση και χρηματοδότηση των εκδηλώσεων που προγραμματίζονται με εξειδίκευση πιστώσεων για κάθε διοργάνωση ξεχωριστά, γεγονός που δίνει την δυνατότητα να υπάρχει εκ των προτέρων ενημέρωση των πολιτών – ενίσχυση και εδραίωση των διαφανών διαδικασιών.

Συγκεκριμένα δήλωσε :

«Η δημοτική πλαζ του ΕΟΤ από την δεκαετία του ‘70 είναι ένας χώρος με χαρακτηριστικά που – εκτός άλλων – τον καθιστούν ιδανικό για πολιτιστικές δράσεις.

Ο ιδιαίτερος και καλαίσθητος χώρος αυτός που χρησιμοποιήθηκε και την προηγούμενη δημοτική περίοδο, τώρα «επαναχρησιμοποιείται» αξιοποιούμενος με έναν τρόπο αμοιβαία επωφελή για όλους μας.

Αναλάβαμε την πρωτοβουλία της αναβάθμισης των πολιτιστικών υποδομών στον δημόσιο χώρο δημιουργώντας μια υπαίθρια υποδομή στοχεύοντας στην ικανοποίηση μιας ανάγκης των συμπολιτών μας για ανοιχτό θέατρο. Έτσι επιλέχθηκε μια μεταλλική κατασκευή για προσωρινή χρήση, όπως συμβαίνει σε διάφορα άλλα μέρη της Ελλάδας, κινούμενοι στα πλαίσια του εφικτού και πραγματοποιήσιμου, ενώ ταυτόχρονα μελετάται η δημιουργία μόνιμης κατασκευής ανοιχτού αμφιθεάτρου.

Αντί να προγραμματίσουμε δαπάνες μόνο για εκδηλώσεις και δρώμενα επιλέξαμε να δώσουμε έμφαση στην αναβάθμιση των παροχών στον κοινόχρηστο χώρο. Να «επενδύσουμε» πρωτίστως σε υποδομές, για να έχουμε πιο στέρεες βάσεις. Οι υποδομές λειτουργούν ως «μαγνήτες» προσέλκυσης εκδηλώσεων, έχουν δηλαδή έναν ανταποδοτικό χαρακτήρα δημιουργώντας πολλαπλασιαστικά οφέλη για τον δήμο και τους πολίτες.

Όλα αυτά είναι μελετημένα, κοστολογημένα και με διαφάνεια γίνονται γνωστά από πριν και είναι στην διάθεση του κάθε δημότη.

Πιστεύουμε ότι οι διαφανείς διαδικασίες και στα θέματα πολιτισμού καθιστούν τον δήμο ισχυρό και ανεξάρτητο.

Συνεχίζουμε αλλάζοντας στρατηγική στον πολιτισμό δίνοντας έμφαση στις υποδομές».