Skip to main content
Δελτία Tύπου

Συνάντηση εκπροσώπων της Δημοτικής Επιτροπής Κοινωνικών θεμάτων με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πέτρας και Χερρονήσου

Από 26 Ιουλίου, 2024Χωρίς σχόλια

 

Την στήριξη της Ιεράς Μητρόπολεως Πέτρας και Χερρονήσου στους ωφελούμενους δημότες των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Αγίου Νικολάου, ζήτησαν από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ.κ. Γεράσιμο τα μέλη της Δημοτικής Επιτροπής Κοινωνικών θεμάτων κ. Αντώνης Μαυρής (πρόεδρος επιτροπής-αντιδήμαρχος κοινωνικής μέριμνας) και η κ. Άννα Χανιωτάκη (μέλος της επιτροπής – δημοτική σύμβουλος) κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησαν στα γραφεία της Μητροπόλεως.

Στην συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που σχετίζονται με την λειτουργία των κοινωνικών υπηρεσιών του δήμου που λόγω του ολοένα αυξανόμενου αριθμού ανθρώπων που δοκιμάζονται οικονομικά χρειάζονται την στήριξη των κοινωνικών δομών, ενώ στο πλαίσιο της καλής συνεργασίας μεταξύ του δήμου Αγίου Νικολάου και της τοπικής εκκλησίας ζητήθηκε από τους εκπροσώπους της δημοτικής επιτροπής η παραχώρηση θέσης στις δομές Φροντίδας Ηλικιωμένων της Ιεράς Μητροπόλεως για την φιλοξενία οικονομικά αδυνάτων δημοτών – ωφελούμενων των κοινωνικών υπηρεσιών του δήμου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.κ. Γεράσιμος, ενημέρωσε τα μέλη της επιτροπής για τον περιορισμένο αριθμό θέσεων στις υφιστάμενες εκκλησιαστικές δομές, ενώ διαβεβαίωσε ότι εφόσον προκύψει ανάγκη φιλοξενίας θ΄ αποφασιστεί από κοινού με την δημοτική επιτροπή – ανάλογα με την διαθεσιμότητα θέσεων που υπάρχει – η φιλοξενία οικονομικά άπορων συμπολιτών.