Skip to main content
Δελτία Tύπου

Συνεδρίασε το Τοπικό Επιχειρησιακό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω δασικών πυρκαγιών

Από 9 Αυγούστου, 2024Χωρίς σχόλια

Η οργάνωση, ο συντονισμός και η ετοιμότητα των αρμοδίων εμπλεκομένων υπηρεσιών και του ανθρώπινου δυναμικού αναφορικά με την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση δασικής πυρκαγιάς, απασχόλησε τη συνεδρίαση του Τοπικού Επιχειρησιακού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αγίου Νικολάου που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, υπό την προεδρεία του Δημάρχου κ. Μανώλη Μενεγάκη.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κ. Στέργιος Ατσαλάκης, ενώ κλήθηκαν να παρευρεθούν εκπρόσωποι της Ελληνικής Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του Λιμενικού Σώματος, της Στρατιωτικής Διοίκησης, του ΓΝΑΝ – ΓΝ Κέντρο Υγείας Νεάπολης «Διαλυνάκειο» του ΕΚΑΒ και της Δ/νσης Δασών Ν. Λασιθίου, οι πρόεδροι των Δημοτικών Κοινοτήτων Αγίου Νικολάου, οι προϊστάμενοι Δ/νσεων του Δήμου και εκπρόσωποι  συλλογικών φορέων.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκε η προετοιμασία, αλλά και ο βαθμός ετοιμότητας όλων των φορέων για την πρόληψη και αντιμετώπιση ενδεχόμενου κινδύνου, η ενίσχυση της ασφάλειας με στόχο την αποτελεσματική αντιμετώπιση κάθε συμβάντος.

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στην αγαστή, όπως χαρακτήρισε, συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων τονίζοντας ότι « Προτεραιότητά μας είναι η ασφάλεια και η προστασία των πολιτών και του φυσικού περιβάλλοντος. Όλοι μαζί, Δημοτική Αρχή, Πυροσβεστική, Δασαρχείο, Αστυνομία και Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων συνεργαζόμενοι μπορούμε να έχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα».

Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στην ενημέρωση των δημοτών και τον ρόλο που καλούνται να παίξουν σε αυτή οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων με την καταγραφή των ευπαθών ομάδων πληθυσμού σε περίπτωση εκκένωσης οικισμών ή χωριών. Επιπλέον στην βελτίωση της ποιότητας των επικοινωνιών ιδιαίτερα των απομακρυσμένων περιοχών, στην συντήρηση και βελτίωση του αγροτικού οδικού δικτύου και στον συντονισμό όλων των διαθέσιμων δυνάμεων για την άμεση αντιμετώπιση κάθε έκτακτου περιστατικού.