Skip to main content
Δελτία Tύπου

CRETE FOR LIFE – Η ΚΡΗΤΗ ΔΙΝΕΙ ΖΩΗ – ΘΑ ΦΙΛΟΞΕΝΗΣΕΙ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΟΥΣΙΚΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΤΙΚΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΔΙΠΛΑ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

Από 21 Αυγούστου, 2024Χωρίς σχόλια

 

CRETE FOR LIFE – Η ΚΡΗΤΗ ΔΙΝΕΙ ΖΩΗ – ΘΑ ΦΙΛΟΞΕΝΗΣΕΙ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΟΥΣΙΚΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΤΙΚΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ ΔΙΠΛΑ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

 

 

 

 

10/8/2024–Το Φιλανθρωπικό σωματείο Crete For Life θα υποδεχτεί παιδιά από τη Λευκορωσική θεατρική ομάδα «Syabrinka» για μια αναζωογονητική καλοκαιρινή κατασκήνωση και δύο παραστάσεις συναυλιών αργότερα αυτόν τον μήνα.

 

Από 13 – 29 Αυγούστου, τα παιδιά θα απολαμβάνουν κοινές δραστηριότητες, μη αγωνιστικό παιχνίδι, ηλιοφάνεια και θρεπτικό φαγητό σε ένα θεραπευτικό περιβάλλον δίπλα στο Κρητικό πέλαγος. Οι συναυλίες θα πραγματοποιηθούν στις 22 Αυγούστου στην καφετέρια The Lake στον Άγιο Νικόλαο και στις 25 Αυγούστου στο Θέατρο Μίνως στην Ιεράπετρα.

 

Από το 2006, το σωματείο Crete For Life διοργανώνει καλοκαιρινές κατασκηνώσεις στην Κρήτη για παιδιά που έχουν πληγεί από φυσικές και ανθρωπογενείς καταστροφές. Τα δώρα του νησιού όπως η ηλιοφάνεια, ο καθαρός αέρας, η υγιεινή διατροφή και το Λιβυκό Πέλαγος αποτελούν το τέλειο σκηνικό ώστε τα παιδιά να βελτιώσουν την υγεία και την αυτοπεποίθησή τους, να δεθούν με νέους φίλους και να ξεφύγουν από δύσκολες συνθήκες. Από τότε που ξεκίνησαν οι κατασκηνώσεις πριν από σχεδόν 20 χρόνια, το σωματείο Crete for Life έχει βοηθήσει πάνω από 300 παιδιά. Στη Λευκορωσία, πολλά παιδιά υφίστανται τις συνέπειες της καταστροφής του Τσερνομπίλ το 1986. Ενώ η κρίση συνέβη πριν από πολύ καιρό, η ραδιενέργεια εξακολουθεί να μολύνει τη γη και να προκαλεί προβλήματα υγείας. Λιγότερο από το 20% των παιδιών της Λευκορωσίας είναι υγιή.  Σε συνεργασία με τη φιλανθρωπική οργάνωση Medicine και το Chernobyl, το σωματείο Crete for Life έχει επικεντρωθεί στη βοήθεια παιδιών από τη Λευκορωσία από τότε που άρχισαν να λειτουργούν οι κατασκηνώσεις. Το σωματείο έχει φιλοξενήσει και παιδιά από την Ελλάδα, την Παλαιστίνη, τη Συρία και το Ιράκ.

 

Φέτος, η κατασκήνωση θα φιλοξενήσει 12 παιδιά (ηλικίας 12 ετών και άνω) από την ομάδα του Μουσικού Θεάτρου Syabrinka, που εδρεύει στο Μινσκ της Λευκορωσίας. Στις εμφανίσεις τους στον Άγιο Νικόλαο και την Ιεράπετρα θα τραγουδήσουν και θα χορέψουν με όμορφα κοστούμια. Τα τραγούδια θα κυμαίνονται από παραδοσιακά έως ποπ και θα τραγουδηθούν στην Αγγλική, Ιταλική, Ρωσική και Λευκορωσική γλώσσα. Στην Ιεράπετρα θα συνοδεύονται από ΠOΛITIΣTIKOΣ ΛAOΓPAΦIKOΣ ΣYΛΛOΓOΣ IEPAΠETPAΣKPHTIKOΣ XOPOΣ. Οι συναυλίες γίνονται για να ευαισθητοποιήσουν τις τοπικές κοινωνίες και να συγκεντρωθούν χρήματα για το εκτεταμένο έργο του Crete for Life, τόσο στα ορφανοτροφεία της Λευκορωσίας όσο και εδώ στην Ελλάδα, όπου το σωματείο βοηθά οικογένειες που μεγαλώνουν παιδιά με αναπηρία. Και οι δύο συναυλίες είναι δωρεάν και όλοι είναι ευπρόσδεκτοι – Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 6937370346 Η Ολυμπία Θεοδόλη, Πρόεδρος του σωματείου Crete for Life, λέει: «Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που καλωσορίζουμε αυτά τα ταλαντούχα παιδιά στην Κρήτη και τα βλέπουμε να παίζουν στο θέατρο – οι συναυλίες είναι βέβαιο ότι θα πυροδοτήσουν χαρά και θαυμασμό σε όλα τα μέλη του κοινού! Αν και αυτά τα παιδιά μας θυμίζουν τις πολλές δυσκολίες, τον πόλεμο και την κρίση σε όλο τον κόσμο, μας δίνουν επίσης ελπίδα για ένα πιο ειρηνικό μέλλον. Τα αστέρια της Syabrinka είναι απόδειξη ότι η μουσική μπορεί να ξεπεράσει τα γλωσσικά και πολιτιστικά εμπόδια και ότι οι τέχνες έχουν τη δύναμη να εμπνέουν ελπίδα για την ανθρωπότητα».

 

Ξεκινήστε από το βίντεο σε αυτήν τη σελίδα. https://www.creteforlife.org/restorative-summer-camp/