Skip to main content
Δελτία Tύπου

Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις για τη βελτίωση της σχολικής στέγης στο Δήμο Αγίου Νικολάου

Από 28 Αυγούστου, 2024Χωρίς σχόλια
    

Λίγες μέρες πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς συνεχίζονται οι παρεμβάσεις που βελτιώνουν τις υποδομές των σχολικών κτιρίων στο Δήμο Αγίου Νικολάου.

Κατά την καλοκαιρινή περίοδο προγραμματίστηκαν εργασίες συντήρησης, βελτίωσης και αναβάθμισης των υποδομών ενώ συνεχίζονται οι εργασίες που είχαν σχεδιαστεί παλιότερα, με προτεραιότητα την κάλυψη επειγουσών αναγκών.

Όπως έγινε γνωστό από το Δήμο Αγίου Νικολάου, διαμορφώθηκε ο αύλειος χώρος του 1ου Νηπιαγωγείου Νεάπολης, ενώ επισκευάστηκε και συντηρήθηκε ο αύλειος χώρος του 5ου Νηπιαγωγείου Αγίου Νικολάου, ώστε η νέα σχολική χρονιά να βρει τους μικρούς μαθητές σε εγκαταστάσεις ευχάριστες και ασφαλείς.

Επίσης, προχωρά η επιδιόρθωση της στέγης του Δημοτικού Σχολείου Σισίου και πραγματοποιούνται παρεμβάσεις εσωτερικά και εξωτερικά των σχολικών κτιρίων (στεγανώσεις, συντηρήσεις σε σκάλες, μετατροπές, ελαιοχρωματισμοί, επισκευές σε τουαλέτες – προαύλια – στέγαστρα) για την ασφάλεια των εγκαταστάσεων στον Άγιο Νικόλαο, στην Νεάπολη και στο Σίσι.

Για οικονομικούς λόγους, σε όσα σχολεία έχουν θέματα που δεν χρήζουν επείγουσας παρέμβασης θα ακολουθήσουν σε δεύτερη φάση εργασίες, ιδίως μετά την εγκατάσταση νέου εργολάβου συντηρήσεων για την νέα περίοδο.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Μανώλης Μενεγάκης, «με την κατά το δυνατόν μεγαλύτερη επιμέλεια υπάρχει προγραμματισμός για την καθαριότητα και την συντήρηση του πρασίνου στα προαύλια των σχολείων και την ανανέωση των διαγραμμίσεων στις εισόδους.

Παράλληλα – όπως έκανε γνωστό – συνεχίζεται το έργο ενεργειακής αναβάθμισης του Γυμνασίου/Λυκείου Νεάπολης και συντήρησης των βοηθητικών του χώρων που είχε σταματήσει για ένα διάστημα λόγω προβλημάτων της εργολαβίας και τα οποία σε αυτή την φάση με την προσπάθεια των εργαζομένων του Δήμου και της δημοτικής μας αρχής έχουν ξεπεραστεί σε ικανό βαθμό».

Αν και δεν έχει έρθει ακόμα η στιγμή για αναλυτικές ανακοινώσεις (θα γίνουν σύντομα), θα θέλαμε να κάνουμε γνωστό ότι προετοιμαζόμαστε για να αρχίσει πρόγραμμα τοποθέτησης κλιματισμού σταδιακά σε όσα από τα σχολεία δεν διαθέτουν κλιματιστικά σώματα».

Ο κ. Μενεγάκης ευχαρίστησε τους εργαζόμενους του Δήμου, τους εξωτερικούς συνεργάτες, την αρμόδια αντιδήμαρχο Παιδείας και Σχολικής Στέγης Μαρία-Ναυσικά Γάλλου για την άοκνη προσπάθεια καταγραφής των αναγκών των σχολείων και την βοήθειά της στον προγραμματισμό των παρεμβάσεων, όπως και τους αντιδημάρχους Γιώργο Μπελούκα, Στέργιο Ατσαλάκη και Νίκο Καμινογιαννάκη για την εποπτεία των συνεργείων καθαριότητας, πρασίνου και καθημερινότητας.

Δήλωσε επίσης ότι με αγάπη για τα παιδιά μας και με σεβασμό στις απαιτήσεις των γονιών εργαζόμαστε για να υποδεχτούμε τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς τη νέα σχολική χρονιά και θα συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο, με στόχο την αναβάθμιση της σχολικής μας στέγης.