Skip to main content
Δελτία Tύπου

Στον τόπο καταγωγής του Νεάρχου κατέπλευσε η πυραυλάκατος Γρηγορόπουλος του Πολεμικού Ναυτικού

Από 1 Σεπτεμβρίου, 2024Χωρίς σχόλια

Την πυραυλάκατο ΤΠΚ «Γρηγορόπουλος» που κατέπλευσε στο λιμάνι Αγίου Νικολάου με αφορμή τον εορτασμό της Ναυτικής Εβδομάδας – ένα πλοίο ταχείας επέμβασης από τα πιο μάχιμα του πολεμικού ναυτικού που έχει συνδράμει αρκετές φορές στην αποτελεσματική φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων –  επισκέφθηκαν σήμερα το πρωί (31/8) ο Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Μανώλης Μενεγάκης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Δημήτρης Αγαπητός, ο Υπολιμενάρχης Αγ. Νικολάου Μιχάλης Ανωγειανάκης, ο Αντιδήμαρχος κ. Γεώργιος Ξένος, οι οποίοι ξεναγήθηκαν από τον κυβερνήτη του πλοίου κ. Πάρη Χιωτέλη και ενημερώθηκαν για τις ναυτικές επιχειρήσεις που εκτελεί, τη ναυπήγηση του, αλλά και τα οπλικά συστήματα που διαθέτει.

Σε δήλωση του ο Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, ενημέρωσε ότι μετά από αίτημα του δημάρχου Αγίου Νικολάου, σε συνεργασία που είχε ο ίδιος με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας και τον αρχηγό του ΓΕΕΘΑ, κατέστη εφικτό να βρίσκεται σήμερα στο λιμάνι Αγίου Νικολάου, η τορπιλάκατος «Γρηγορόπουλος» – ένα πλοίο – που λαμπρύνει το εορταστικό τετραήμερο της Ναυτικής Εβδομάδας στον Άγιο Νικόλαο.

Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Μανώλης Μενεγάκης μετά την καθιερωμένη ανταλλαγή δώρων με τον πλωτάρχη του πλοίου κ. Π. Χιωτέλη, ανάφερε ότι αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για τον τόπο μας η έλευση της πυραυλακάτου με αφορμή την Ναυτική Εβδομάδα που πραγματοποιείται ξανά μετά από δεκαέξι χρόνια (2008).

Ο κ. Μενεγάκης τόνισε ότι η πυραυλακάτος «Γρηγορόπουλος» είναι ένα από τα πιο μάχιμα σκάφη του Πολεμικού Ναυτικού επισημαίνοντας ότι είμαστε ευγνώμονες για αυτούς τους ανθρώπους οι οποίοι βρίσκονται συνεχώς σε εγρήγορση και φυλάσσουν τα σύνορα της πατρίδας μας και γενικότερα για τις υπηρεσίες που προσφέρουν.

Χαρακτήρισε συμβολική την έλευση του πλοίου στον Άγιο Νικόλαο, δεδομένης της καταγωγής του Νεάρχου – Ναυάρχου του Μεγάλου Αλεξάνδρου ο οποίος διακρίθηκε όσο λίγοι άλλοι για τις επιτυχίες του στρατεύματός του κόντρα σε τεράστιες προκλήσεις για εκείνη την μακρινή εποχή και συμπληρωματικά είπε ότι μια από τις φρεγάτες που έχει παραγγελθεί από το Πολεμικό Ναυτικό, θα φέρει το όνομα του Κρητικού Ναυάρχου Νεάρχου.

Θέλουμε ως δήμος – πρόσθεσε – ν΄ αναδείξουμε το στενό φίλο και συνεργάτη του Αλέξανδρου σε διοργανώσεις που ακολουθούν, δεδομένου ότι ο τόπος μας συνδέεται με τη ναυτοσύνη από τα αρχαία έως και τα νεότερα χρόνια.

Ερωτώμενος σχετικά με τον εορτασμό του πολιούχου της πόλης Αγίου Νικολάου (6 Δεκεμβρίου), ενημέρωσε ότι θα υποβληθεί ανάλογο αίτημα για την έλευση πολεμικού σκάφους κατά τις ημέρες του εορτασμού.