Skip to main content
Δελτία Tύπου

Παρουσία του Δημάρχου Αγίου Νικολάου πραγματοποιήθηκε η Λαϊκή Συνέλευση στις Λίμνες

Από 2 Σεπτεμβρίου, 2024Χωρίς σχόλια

Παρουσία του Δημάρχου Αγίου Νικολάου κ. Μανώλη Μενεγάκη πραγματοποιήθηκε η Λαϊκή Συνέλευση της δημοτικής κοινότητας Λιμνών (30/8), όπου μεταξύ άλλων συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην κατασκευή του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ).

Κατά τη συνέλευση, ο τεχνικός διευθυντής της κατασκευαστικής εταιρείας ΑΚΤΩΡ, κ. Άρης Φρουζάκης, ενημέρωσε τους κατοίκους για την πορεία των εργασιών του ΒΟΑΚ, παρέχοντας διευκρινίσεις για ζητήματα που αφορούν τις τεχνικές διαδικασίες αλλά και τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις του έργου.

Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου – δεδομένων των ανησυχιών που εκφράστηκαν από τους κατοίκους της κοινότητας – λόγω των δυσμενών συνθηκών που δημιουργούνται με την κατασκευή του έργου και εν πολλοίς διαταράσσουν την καθημερινότητα τους – ζήτησε από τον τεχνικό διευθυντή, να απαντήσει στα ερωτήματα που τέθηκαν παρέχοντας διαβεβαιώσεις για τη διαχείριση των οχλουσών δραστηριοτήτων, με τον ίδιο να απαντά πως το έργο θα προχωρήσει με αυστηρή τήρηση των περιβαλλοντικών προτύπων και μέτρων για τον περιορισμό της σκόνης και της όχλησης στην περιοχή.

Πρότεινε δε ως αντισταθμιστικό μέτρο, την κατασκευή ενός χώρου στάθμευσης, καθώς και τη βελτίωση των παρακείμενων κοινοτικών δρόμων (κοντά στον νέο ΒΟΑΚ) πρόταση που έγινε δεκτή από την εταιρεία.

Επιπλέον, οι κάτοικοι ενημερώθηκαν από τον Δήμαρχο για τον πενταετή Επιχειρησιακό Προγραμματισμό που έχει προχωρήσει και περιλαμβάνει αναπτυξιακές δράσεις και έργα που αποσκοπούν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής στην περιοχή ενισχύοντας την τοπική οικονομία και τις υποδομές.

Η Δημοτική Αρχή διαβεβαίωσε ότι θα  παρακολουθεί στενά την πορεία των έργων με γνώμονα το συμφέρον των δημοτών και την προστασία του περιβάλλοντος.