Skip to main content
Δελτία TύπουΑνακοινώσεις

Ενημέρωση για το Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο

Από 12 Σεπτεμβρίου, 2024Χωρίς σχόλια

Τα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια αποτελούν  μετεξέλιξη των παλιών Γενικών Πολεοδομικών Σχεδίων (ΓΠΣ) και Σχεδίων Χωρικής και Οικιστικής Οργάνωσης Ανοικτής Πόλης (ΣΧΟΟΑΠ), με αντικείμενο τον στρατηγικό και ρυθμιστικό σχεδιασμό, με ορίζοντα τα επόμενα 15 έτη, κατόπιν έγκρισης τους με Προεδρικό Διάταγμα.

 Η μελέτη του ΤΠΣ εκπονείται σε μία Φάση, η οποία διακρίνεται σε δύο (2) Στάδια, ως εξής:

 1ο Στάδιο: περιλαμβάνει τη διάγνωση δυνατοτήτων και προβλημάτων χωρικής ανάπτυξης και οργάνωσης, τη συνθετική αξιολόγηση των χωρικών, γεωλογικών και περιβαλλοντικών δεδομένων, τη διατύπωση εναλλακτικών σεναρίων χωρικής ανάπτυξης και την αρχική πρόταση χωρικής οργάνωσης, χρήσεων γης και όρων δόμησης.

2ο Στάδιο: περιλαμβάνει την τήρηση της διαδικασίας διαβούλευσης, την ενσωμάτωση των αποτελεσμάτων της διαβούλευσης και την οριστικοποίηση της πρότασης.

Ακολουθεί η 2η  φάση, η οποία αντιστοιχεί στη διαδικασία έγκριση της μελέτης.

O Δήμος Αγίου Νικολάου Κρήτης μετά και την  Δημόσια Παρουσίαση των αρχικών πορισμάτων  και  των  προτεινόμενων  Εναλλακτικών Σεναρίων της μελέτης «ΤΟΠΙΚΟ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ – ΤΠΣ (ΔΕ ΝΕΑΠΟΛΗΣ, ΔΕ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ)» που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου  2024 και ώρα 12.00 μ.μ. στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο κινηματοθέατρο ΡΕΞ,  καλεί τους δημότες και τους φορείς στην κατάθεση απόψεων, αναγνωρίζοντας ότι οι πολίτες πρέπει να ενημερώνονται, να έχουν λόγο και συμμετοχή στην υπό εκπόνηση μελέτη, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι, οι ρυθμίσεις που θα προβλέπονται στο ΤΠΣ θα αφορούν το μέλλον του Δήμου και των Δημοτών.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέτουν τις απόψεις τους στην ψηφιακή «Πλατφόρμα Συμμετοχής» ΠΛαΣ, http://polsxedia.ypen.gov.gr/ του Προγράμματος Πολεοδομικής Μεταρρύθμισης «Κωνσταντίνος Δοξιάδης» του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αμέσως μετά την παρουσίαση και για πέντε (5) ημέρες.

 Η πλατφόρμα θα βρίσκεται σε λειτουργία καθ’ όλη τη διάρκεια εκπόνησης της μελέτης μέχρι την ολοκλήρωσή της. Εδώ ο σύνδεσμός για την ψηφιακή πλατφόρμα «Πλατφόρμα Συμμετοχής» ΠΛαΣ: http://polsxedia.ypen.gov.gr/

Ακολουθούν:

Video με την  Δημόσια Παρουσίαση :

 

 

Βοηθητικό Video του ΥΠΕΝ παρουσίασης του Προγράμματος «Κων/νος Δοξιάδης» : 

 

 

Βοηθητικό Video χρήσης της «Πλατφόρμας Συμμετοχής»  :

 

 

Βοηθητικό Video παρουσίασης των μελετητών  :