Skip to main content
Δελτία Tύπου

Σεμινάριο εκπαίδευσης για τη διαχείριση αδέσποτων ζώων

Από 18 Σεπτεμβρίου, 2024Χωρίς σχόλια

«Πώς να φτάσουμε σε μια Ελλάδα χωρίς αδέσποτα»

 

Ανανεωμένο Σεμινάριο Εκπαίδευσης για την διαχείριση των αδέσποτων ζώων

συντροφιάς από το ZERO STRAY ACADEMY

“Zero Stray Program”

 

Τα αδέσποτα ζώων αποτελούν ένα σοβαρό πρόβλημα της σύγχρονης κοινωνίας και προπάντων για την ευημερία των ζώων.

Οι λόγοι που συνήθως ευθύνονται για την δημιουργία των αδέσποτων είναι : η ανεύθυνη αναπαραγωγή, η εγκατάλειψη από τους ιδιοκτήτες τους, οι φυσικές ή άλλου είδους καταστροφές.

Το αποτέλεσμα είναι ένας σημαντικός πληθυσμός αδέσποτων ζώων που αγωνίζεται για επιβίωση στους δρόμους, εκτεθειμένος σε πολλαπλούς κινδύνους όπως την πείνα, τη νόσο, και σε πολλές περιπτώσεις τη βίαιη μεταχείριση.

Η φιλοζωία αποτελεί το θεμέλιο της αντιμετώπισης αυτού του προβλήματος. Η φιλοζωία δεν αφορά απλά την αγάπη για τα ζώα, αλλά επίσης την πράξη της βοήθειας και προστασίας τους.

Στην πράξη, η φιλοζωία περιλαμβάνει την υιοθεσία αδέσποτων ζώων και την παροχή πλήρης ιατρικής φροντίδας.

Η εκπαίδευση και η ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα φροντίδας ζώων, είναι επίσης ζωτικής σημασίας.

Εκπαιδεύοντας τους ανθρώπους σχετικά με την ευθύνη της φροντίδας των ζώων και την ανάγκη της σωστής μεταχείρισης τους, συμβάλουμε σημαντικά στην βελτίωση της ποιότητας ζωής τους.

Ο Δήμος Αγίου Νικολάου με στόχο την ανάπτυξη της φιλοζωίας και παράλληλα της ευζωία των ζώων, αλλά και την κατά το δυνατόν μείωση των αδέσποτων, συντονίζει τις μελλοντικές δράσεις του για την πρόληψη δημιουργίας αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

Στο πλαίσιο αυτό ενημερώνουμε τους δημότες μας, ότι ανανεώνουμε τη συνεργασία μας με την Ακαδημία «Zero Stray Academy» με στόχο την από κοινού εργασία για έναν Δήμο χωρίς αδέσποτα ζώα.

Η Zero Stray Academy είναι η πρώτη Ακαδημία που παρέχει δωρεάν εκπαιδευτικά προγράμματα για την πρόληψη και διαχείριση αδέσποτων ζώων στους δήμους.

Με τα συγκεκριμένα προγράμματα επιχειρούνται δράσεις πρόληψης δημιουργίας αδέσποτων.

Έτσι πριν ένα ζώο καταλήξει στον δρόμο, μέσω καινοτόμων προγραμμάτων, προωθείται και επιδοτείται η υποχρεωτική ηλεκτρονική σήμανση (microchip) των δεσποζόμενων, καθώς και η στείρωση τους.

Παράλληλα μέσα από μια καινοτόμο προσέγγιση διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς, επιχειρείται η διάσωση των ζώων που είναι ήδη εγκαταλελειμμένα στον δρόμο.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους όσους επιθυμούν να συμβάλλουν στην ευζωία των ζώων συνολικά, δεσποζόμενων και αδέσποτων.

Η διάρκεια του είναι 5 εβδομάδες, από 24 Σεπτεμβρίου έως 25 Οκτωβρίου και αποτελείται από συνολικά 20 διδασκαλίες.

Πραγματοποιείται εξ αποστάσεως μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του zerostrayacademy.gr από τις 14:00 – 16:00 το μεσημέρι, Δευτέρα έως Παρασκευή.

Η σύνδεση γίνεται από υπολογιστή σταθερό ή φορητό, tablet, κινητό κτλ. Το σημαντικό είναι ότι δεν υπάρχει περιορισμός στον αριθμό συμμετεχόντων !!!

Όσοι περισσότεροι συμμετέχουν είτε ως εργαζόμενοι, σύμβουλοι και αιρετοί εκ μέρους του δήμου είτε ως εθελοντές και φιλοζωικές οργανώσεις είναι ευπρόσδεκτοι για το κοινό στόχο όλων μας: μια Ελλάδα Zero Stray.

Ως εκ τούτου σας καλούμε να δηλώσετε τη συμμετοχή σας, συμπληρώνοντας την φόρμα στο παρακάτω link:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf6p47kXKFcZ-R7_93fPFqNVTz100YdS70ZXPzP-NxKZbvk6Q/viewform

Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές μέχρι και την 20η Σεπτεμβρίου.

Μην ξεχνάμε ότι η συμβολή μας στην προστασία και διαχείριση των αδέσποτων ζώων είναι σημαντική και αναμφισβήτητα απαραίτητη.