Skip to main content
Δελτία Tύπου

Γιώργος Και Σταύρος Σταυρακάκης στη Μουσική Παράσταση “Αθήνα – Ηράκλειο, τραγούδια καταστρώματος”

Από 26 Σεπτεμβρίου, 2024Χωρίς σχόλια

ΛΙΜΝΗ* ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Κυριακή 6 Οκτωβρίου (20:30)

 

Ο Γιώργος και ο Σταύρος Σταυρακάκης παρουσιάζουν την Μουσική Παράσταση “Αθήνα – Ηράκλειο, τραγούδια καταστρώματος” που διοργανώνει η Περιφέρεια Κρήτης, με την υποστήριξη του Δήμου Αγίου Νικολάου.

Ο Γιώργος Σταυρακάκης κλείνει φέτος 27 χρόνια στην δισκογραφία με πολλούς και σημαντικούς δίσκους σ’ αυτή του τη δημιουργική πορεία. “Απ’ τους καλύτερους φολκ-ροκ τραγουδοποιούς μας διαχρονικά” , θα γράψει ο κριτικός μουσικής Φώντας Τρούσας, ενώ το “Ραδιόφωνο Τέχνης” με αφορμή την έκδοση του τελευταίου του cd “PostScript” θα κάνει ένα εβδομαδιαίο αφιέρωμα στον δημιουργό επισημαίνοντας: “Ο Γιώργος Σταυρακάκης, σπουδαίος ποιητής και πολυτάλαντος τραγουδοποιός, έχει χαράξει το δικό του ιδιαίτερο μονοπάτι στη σύγχρονη ελληνική ποίηση και μουσική, παραμένοντας μακριά από τα θολά τοπία των δισκογραφικών εταιριών και των εμπορικών ραδιοφωνικών σταθμών με τις περίεργες λίστες μεταδόσεων.

Η γραφή του Σταυρακάκη λιτή και ταυτόχρονα πολυσύνθετη, υφαίνεται πάνω σε μια βαθιά φιλοσοφική σκέψη. Οι στίχοι του δεν φοβούνται να εξερευνήσουν την ανθρώπινη ύπαρξη σε όλη της την πολυπλοκότητα, από την αγωνία και την απώλεια μέχρι την ελπίδα και την αγάπη. Με μια μοναδική, βαθιά, συναισθηματική έκφραση, αυθεντικότητα και καλλιτεχνική αρτιότητα συνδυάζει το προσωπικό με το οικουμενικό, καταφέρνει να αγγίξει τις καρδιές μας και να μας παρασύρει σε ένα ταξίδι αυτογνωσίας και αναζήτησης.

Η συμβολή του Γιώργου Σταυρακάκη στην σύγχρονη ελληνική ποίηση και μουσική είναι ανεκτίμητη.”

Ο Σταύρος Σταυρακάκης, από τους νέους τραγουδοποιούς, με δύο δισκογραφικές δουλειές στις αποσκευές του αλλά και αρκετά “άστεγα διαμαντάκια” που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, συμπράττει για ακόμα μία φορά με τον Γιώργο Σταυρακάκη καταθέτοντας στη μουσική αυτή παράσταση την δική του σημαντική και δυναμική παρουσία. Μια ενδιαφέρουσα μουσική συνομιλία δύο διαφορετικών γενεών (πατέρας και γιος) που μέσα από τις μελωδίες τους, τη στιχουργική τους αλλά και τις ερμηνείες τους, αντιμετωπίζουν το τραγούδι ως ένα σημαντικό είδος Τέχνης.

Μαζί τους οι μουσικοί:

Δημήτρης Νεονάκης, ηλ. κιθάρα

Μιχάλης Πάγκαλος, μπάσο

Leonardo Sopi, βιολί

Γιάννης Τζωρτζάκης, τύμπανα

(*) Σε περίπτωση δυσμενών καιρικών συνθηκών, η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στο θέατρο της πόλης “ΡΕΞ” την ίδια ώρα και με ελεύθερη είσοδο.