Skip to main content
Δελτία Tύπου

1o summer school επιχειρηματικότητας νέων στο Δήμο Αγίου Νικολάου – Βράβευση και Τελετή εικονικών επιχειρήσεων

Από 1 Οκτωβρίου, 2024Χωρίς σχόλια

Είναι γνωστό ότι η επιχειρηματικότητα μπορεί να προσφέρει εξαιρετικές δυνατότητες για να αποκτήσει κάποιος πολύτιμες δεξιότητες, που θα αποδειχθούν επωφελείς στη μελλοντική του σταδιοδρομία.

Στόχος του 1ου Καλοκαιρινού Σχολείου Επιχειρηματικότητας Νέων του Δήμου Αγίου Νικολάου, το οποίο πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ, ήταν πρωτίστως η προσφορά μιας διαφορετικής, εποικοδομητικής, καλοκαιρινής δραστηριότητας για τα παιδιά της Γ’ Γυμνασίου έως και την Γ’ Λυκείου.

Ταυτόχρονα από τις γνώσεις που θα ελάμβαναν, να τους δοθεί η δυνατότητα για συνεργασία, δημιουργία, έμπνευση και νέες ιδέες.

Ο κόσμος της επιχειρηματικότητας δεν είναι έξω από εμάς, ανεξαρτήτως της επαγγελματικής μας δραστηριότητας αν σκεφτεί κανείς ότι ακόμα και το σπίτι στο οποίο ζούμε είναι μια επιχείρηση που θα πρέπει κάθε μέρα να υπολογίζουμε τα έσοδα και τα έξοδα, έτσι ώστε να έχουμε όσο το δυνατόν μια πιο καλή ποιότητα ζωής.

Προσπαθήσαμε μέσα από αυτό το καινοτόμο για το Δήμο μας πρόγραμμα, να εφοδιάσουμε τους νέους με τις γνώσεις και τις δεξιότητες που χρειάζονται για να μπορέσουν να στήσουν μια εικονική επιχείρηση και επίσης να εξοικειωθούν με τις έννοιες της καινοτομίας, της επιχειρηματικότητας, της οργάνωσης καθώς και τις σύγχρονες τεχνολογίες.

Το πρόγραμμα πιστεύουμε ότι ενέπνευσε τους νέους στο να δουν στην πράξη την «σύλληψη» της ιδέας και την ανάπτυξη και εφαρμογή της στο σύγχρονο επιχειρηματικό περιβάλλον.

Ως μελλοντικοί φοιτητές και πολίτες σκοπός ήταν να καλλιεργηθεί η επιχειρηματική τους σκέψη και να τους δοθούν τα εργαλεία εκείνα που χρειάζονται ώστε να αναπτύξουν τις δεξιότητες τους στο σύγχρονο επιχειρείν.

Θα ήταν χαρά μας μελλοντικά αν έστω και λίγο έχουμε συμβάλλει σ’ ένα λαμπρότερο μέλλον για την επόμενη γενιά καινοτόμων επαγγελματιών.

Τα παιδιά που συμμετείχαν και διακρίθηκαν είναι :

1 η ΟΜΑΔΑ – ΜEDICAL HEALTH

«H MedicalHealth»  είναι μια υπηρεσία  που θα χρησιμοποιείται από ασθενείς που χρειάζονται ιατρικές συμβουλές άμεσα.  Πιο αναλυτικά, οι ασθενείς θα εισέρχεται στην ιστοσελίδα που έχει δημιουργηθεί, θα επιλέγουν  ένα από τα πακέτα της «Medical Health» και θα κάνουν εγγραφή. Έπειτα ο ασθενής  θα πληκτρολογεί το πρόβλημά του και θα του συστήνεται ο καταλληλότερος ιατρός ανάλογα με τα συμπτώματα τα οποία θα έχει σημειώσει. Τέλος θα υπάρχουν συχνές ερωτήσεις ασθενών οι οποίες θα είναι απαντημένες».

Οι μαθητές που συμμετείχαν :

ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ (Β΄ Λυκείου – Α΄ ΓΕΛ)

ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ (Γ΄ Γυμνασίου – Γυμνάσιο Νεάπολης)

ΤΣΑΓΚΑΡΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ (Β΄ Λυκείου – Α΄ ΓΕΛ)

2 η ΟΜΑΔΑ – ΤOUR BUDDY

«Το Tour Buddy» είναι μια καινοτόμος ψηφιακή πλατφόρμα που στοχεύει στη σύνδεση μεμονωμένων ταξιδιωτών με άλλους ταξιδιώτες ή τοπικούς ξεναγούς σε διάφορες περιοχές του κόσμου. Η εφαρμογή προσφέρει λύσεις για άτομα που επιθυμούν να εξερευνήσουν νέα μέρη αλλά δεν έχουν παρέα ή χρειάζονται κάποιον ντόπιο για να τους καθοδηγήσει σε μοναδικές εμπειρίες. Με το «Tour Buddy», οι χρήστες μπορούν να δημιουργήσουν προφίλ, να βρουν κατάλληλους συνταξιδιώτες, να κλείσουν περιηγήσεις με τοπικούς ξεναγούς, και να απολαύσουν ασφαλή και αξέχαστα ταξίδια».

Οι μαθητές που συμμετείχαν :

ΑΠΙΔΙΑΝΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ (Γ΄ Λυκείου – ΕΠΑΛ Αγίου Νικολάου)

ΖΕΡΒΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ( Γ΄ Λυκείου – Β΄ ΓΕΛ)

ΖΙΒΑ ΔΑΝΑΗ (Γ΄ Λυκείου – Β΄ ΓΕΛ)

ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (Γ΄ Λυκείου – ΕΠΑΛ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ)

ΠΕΔΙΑΙΔΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ (Γ΄ Λυκείου – Β΄ ΓΕΛ)

3 η ΟΜΑΔΑ – COSTAL SECRETS

«Η Costal Secrets» είναι μια νέα επιχείρηση που θα παράγει και θα εμπορεύεται κοσμήματα και αξεσουάρ φτιαγμένα από ξύλο και άλλα υλικά που συλλέγονται από τις ακτές του νομού Λασιθίου.

Η εταιρεία θα προσφέρει μοναδικά και χειροποίητα κοσμήματα που θα απευθύνονται σε επισκέπτες της περιοχής αλλά και ντόπιους που αναζητούν αυθεντικά αναμνηστικά με την μορφή χειροποίητων κοσμημάτων, ενώ παράλληλα συνεισφέρουν στον καθαρισμό των ακτών μας και στην προστασία του περιβάλλοντος.

Η προσπάθεια στηρίζεται μεταξύ άλλων στην συνεργασία με τοπικές επιχειρήσεις, ενώ το 2% των εσόδων θα επενδύεται στον καθαρισμό των παραλιών».

ΒΟΓΙΑΤΖΗ ΕΛΠΙΔΑ (Γ΄ Γυμνασίου – Α Γυμνάσιο Αγίου Νικολάου)

ΚΕΝΑΝΑΚΗ ΔΑΝΑΗ (Γ΄ Γυμνασίου – Β Γυμνάσιο Αγίου Νικολάου)

ΜΠΡΟΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (Β΄ Γυμνάσιου – Β Γυμνάσιο Αγίου Νικολάου)

ΧΩΡΑΦΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (Γ΄ Γυμνασίου – Β Γυμνάσιο Αγίου Νικολάου)

4 η ΟΜΑΔΑ (Δεν έφτασε μέχρι τέλους)

ΦΙΡΦΙΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (Α΄ Λυκείου)

ΣΩΤΗΡΙΑΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ (Α΄ Λυκείου)

ΠΑΤΣΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (Α΄ Λυκείου)

ΜΑΡΝΕΛΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (Α΄ Λυκείου)

Η οργανωτική επιτροπή

Πολυχρονάκη Γεωργία, Αντιδήμαρχος Νέας Γενιάς & Εθελοντισμού

Αρακαδάκης Γεώργιος, Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Διαφάνειας και Ψηφιακού Μετασχηματισμού

Οικονόμου – Οικονομίδου Άννα, Γενική Γραμματέας Δήμου Αγίου Νικολάου.

Η ομάδα εκπαιδευτών – ομιλητών

Οικονομίδου Άννα (Γενική Γραμματέας του Δήμου Αγίου Νικολάου)

Αρακαδάκης Γεώργιος (Υ.Δ. Τμήμα ΔΕΤ ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ – Αντιδήμαρχος Οικονομικών Δήμου Αγ. Νικολάου)

Βασσάκης Κωνσταντίνος (Επίκουρος Καθηγητής Τμήμα ΔΕΤ – ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ)

Τριχάς Νικόλαος (Επίκουρος Καθηγητής Τμήμα Διοικ. Επιχ. & Τουρισμού ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ)

Φανουργιάκης Γιάννης (Επίκουρος Καθηγητής Τμήμα ΔΕΤ – ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ).

Θερμές ευχαριστίες στον πρόεδρο του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ. κ. Παναγιωτάκη Κωνσταντίνο.

Οι Επιχειρηματίες που στήριξαν την προσπάθεια

Πατσάκης Στράτος: BLUEGR – HOTEL & RESORTS

Πεδιαδίτης Μανούσος: BIOAROMA

Φιορέντζη Ελένη: 365 FITNESS PREMIUM GYM

Γιάννης Σγουρό & Μιχάλης Μαθιουδάκης: BLUNAR VODKA

Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Προκοπάκης Ιωάννης (Πρόεδρος Ξενοδόχων Νομού Λασιθίου)

Ξένος Γεώργιος (Εκπαιδευτικός , Αντιδήμαρχος Αθλητισμού)

Μακριδάκη Μαρία (Υπεύθυνη Επιχειρηματικής Ανάπτυξης & Προώθησης Καινοτομίας,Ινστιτούτο Πληροφορικής Τ.Ε.)

Καρτέρης Σταύρος (Τραπεζικό Στέλεχος, Πρώην Πρόεδρος ΟΕΕ-Τμήματος Ανατολικής Κρήτης)

Μαμουνάκης Ιωάννης (Πληροφορικός, PhD- Δημ. Υπ/λος Δήμου Αγίου Νικολάου)

ΧΟΡΗΓΟΙ ΓΕΥΜΑΤΩΝ

Θερμές ευχαριστίες στους κ. Κοκκίνη Ιωάννη -Ζαχαροπλαστείο «ΜΕΛΙΣΣΑ», κ. Νίχλο Αντώνιο – DROP CΟFFEE, κ. Κοκκίνη Ιωάννη – «ΜΕΣΟΣΤΡΑΡΤΙ», κ. Λιάκα Λάμπρο –Ζαχαροπλαστείο «ΛΑΜΠΡΟΣ».

ΧΟΡΗΓΟΙ ΒΡΑΒΕΙΩΝ

κ. Δατσέρη Νικόλαο – MECHANICAL SOLUTIONS & ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ, κ. Παπαχρύσανθο Μιχαήλ – GO CRETE SAFARI, κ. Φουστανάκη Δημήτριο – ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΞΙΦΑΣΚΙΑΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ «ΤΟ ΣΠΑΘΙ», κ. Αντωνακάκη Χαράλαμπο – ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΛΑΣΙΘΙΟΥ, κ. Κουργιαντάκη Γεωργία – ΑΛΦΑΒΗΤΑΡΙ, κ. Πεδιαδίτη Μανούσο BIOAROMA–  κ. Αστρουλάκη Γεώργιο- Πρόεδρο Δ.Α.Ε.Α.Ν.

Θερμές ευχαριστίες στον κ. Γκλιάτη Παντελή, Δ/ντή του ξενοδοχείου  «InterContinental Crete» για την άριστη φιλοξενία που μας προσέφερε καθώς το προσωπικό του ξενοδοχείου τη βραδιά της τελετής βράβευσης.

Ευχαριστούμε πολύ για τη παρουσία τους, τον κ. Κατσαγκόλη Αθανάσιο, Δ/ντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Λασιθίου, την κ. Σπυροπούλου Αικατερίνη – Πρόεδρο της Ένωσης Γονέων & Μαθητών του Δήμου Αγίου Νικολάου, τον κ. Πάγκαλο Εμμανουήλ – Πρόεδρο Εμπορικού Συλλόγου Αγίου Νικολάου, την κ. Καραμανώλη Σοφία Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Αγίου Νικολάου, τον κ. Κουνενάκη Δημήτριο πρώην Δήμαρχο Αγίου Νικολάου, την κ. Μικρουλέα Ελίνα υπάλληλο της «Αναπτυξιακής Λασιθίου».

Κάθε νέα κατάκτηση των παιδιών μας αποτελεί για μας έναυσμα και ενθάρρυνση για να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας.

Στόχος μας η ανάπτυξη της επιχειρηματικής δράσης και η ενίσχυση της δημιουργικότητας των νέων μας.

Πολλά Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά μας!