Skip to main content
Δελτία Tύπου

AGIOS NIKOLAOS on SUP – ICF SUP WORLD CUP 2024 – LONG DISTANCE DAY 3: Ένας απολαυστικός και ανατρεπτικός αγώνας!

Από 8 Οκτωβρίου, 2024Χωρίς σχόλια

Η τρίτη και τελευταία ημέρα του Agios Nikolaos on SUP – ICF SUP World Cup 2024 πρόσφερε δυνατά συναισθήματα με τον αγώνα μεγάλων αποστάσεων των 14 χιλιομέτρων. Πάνω από 120 αθλητές μπήκαν στο θαλάσσιο στίβο, απολαμβάνοντας ένα συναρπαστικό “ταξίδι”, με εκκίνηση από την παραλία της Αγίας Μαρίνας, στο Blue Palace, a Luxury Collection Resort and Spa στην Πλάκα της Ελούντας με θέα τη Σπιναλόγκα, και τερματισμό στη γραφική Λίμνη Βουλισμένη. Ο αγώνας έγινε για πρώτη φορά με άπνοια! Κάθε χρόνο από το 2015 η μεγάλη απόσταση γινόταν είτε με νοτιά ή βοριά και μεγάλα κομμάτια ουριοδρομίας (downwind)!

Ο αγώνας των ανδρών έκρυβε μια εκπληκτική ανατροπή. Στο κανάλι της Ελούντας, ο Ewer Blue από το Ηνωμένο Βασίλειο προηγούνταν, με τον Τάσο Τσούρη δεύτερο και τον Φαίδων Δούκα τρίτο. Ωστόσο, με την αποφασιστικότητα του Τσούρη, η κατάταξη άλλαξε λίγο πριν τον τερματισμό!

Ο Τσούρης κατέλαβε την πρώτη θέση, κερδίζοντας τον πολυπόθητο τίτλο. Οι δύο αθλητές, Τάσος Τσούρης και Ewer Blue, κωπηλατούσαν δίπλα-δίπλα σχεδόν σε όλη τη διάρκεια, μέχρι που ο Τσούρης πήρε το προβάδισμα στο τελευταίο χιλιόμετρο και κέρδισε με χρόνο 01:22:13.541. Ο Blue ακολούθησε μόλις οκτώ δευτερόλεπτα πίσω με χρόνο 01:22:21.907, ενώ ο Δούκας τερμάτισε τρίτος με 01:22:48.606.

1.Tsouris Anastasios (Ελλάδα) – 01:22:13.541

2.Ewer Blue (Ηνωμένο Βασίλειο) – 01:22:21.907

3.Doukas Phaedon (Ελλάδα) – 01:22:48.606

Η Alonso Frey Alba από την Ισπανία επιβεβαίωσε την κυριαρχία της στις γυναίκες, καθώς πήρε προβάδισμα από την αρχή και δεν άφησε περιθώρια στις υπόλοιπες, τερματίζοντας πρώτη με 01:27:50.557. Τη δεύτερη θέση κέρδισε η Ελληνίδα Κυριακή Λογοθέτη με χρόνο 01:31:51.276 που σε όλη τη διαδρομή ήταν μόνη της παρότι είχε μέχρι τώρα διακρίσεις στις μικρότερες αποστάσεις.

Η τρίτη θέση ήταν ένα πραγματικό θρίλερ! Η Paris Katniss από τις ΗΠΑ, έκανε την επίθεσή της στα τελευταία μέτρα του αγώνα, προσπερνώντας την Νάνσυ Καραΐνδρου, η οποία μέχρι εκείνη τη στιγμή διατηρούσε την 3η θέση. Κάνοντας κουπιές δίπλα-δίπλα, η Καραΐνδρου έχασε την ισορροπία της και έπεσε στο νερό, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στην Katniss να ανέβει στο βάθρο με χρόνο 01:33:05.586.

1.Alonso Frey Alba (Ισπανία) – 01:27:50.557

2.Kyriaki Logotheti (Ελλάδα) – 01:31:51.276

3.Paris Katniss (ΗΠΑ) – 01:33:05.586

Η τρίτη και τελευταία ημέρα του αγώνα μεγάλων αποστάσεων ολοκλήρωσε με τον καλύτερο τρόπο μια διοργάνωση γεμάτη ένταση, πάθος και συναγωνισμό, αφήνοντας όλους με τις καλύτερες εντυπώσεις και αναμνήσεις!

Η εμπειρία του αγώνα μέσα από τα μάτια των νικητών!

Η πρώτη διεθνής νίκη του Τσούρη, αφιερωμένη στους παππούδες του, σε έναν συναισθηματικό και σκληρό αγώνα μέχρι τον τερματισμό.

Tsouris Anastasios (Greece) 

“Το ήθελα αυτό εδώ και πολύ καιρό. Αυτή είναι η πρώτη μου νίκη σε ένα διεθνή αγώνα και δεν θα μπορούσε να γίνει σε καλύτερο αγώνα από αυτόν. Στον Άγιο Νικόλαο έρχομαι για αυτόν τον αγώνα από 15 χρόνων και πάντα ήθελα να κερδίσω στις μεγάλες αποστάσεις. Αυτή την Κυριακή ήταν ένας πολύ δύσκολος αγώνας, παλεύοντας κάθε λεπτό του αγώνα με τον Ewer Blue για την πρώτη θέση μέχρι και τον τερματισμό. Όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες του τερματισμού ήταν ένας πολύ συναισθηματικά φορτισμένος αγώνας. Πριν από κάποια χρόνια είπα στον παππού και στην γιαγιά μου ότι μια μέρα θα με δουν στην τηλεόραση. Η απάντηση τους ήταν «μακάρι παλικάρι μου» και «μάλλον δεν θα ζούμε όμως τότε». Ο αγώνας ήταν αφιερωμένος σε αυτούς. Δυστυχώς είχαν δίκιο και δεν πρόλαβαν να με δουν στην τηλεόραση αλλά με έβλεπαν καλύτερα από εκεί όπου είναι τώρα. Από μικρός μου έλεγαν να κάνω όνειρα και να δουλεύω σκληρά για να τα πετύχω. «Τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα αν συνεχίζεις να δουλεύεις και να πιστεύεις». Επίσης, η δεύτερη θέση στην τεχνική κούρσα ήταν πραγματικά γλυκιά. Συγχαρητήρια στον Ewer Blue για τη νίκη.”

 

Ο Ewer Blue για τον συναρπαστικό αγώνα με τον Τσούρη και την ένταση του τελικού σπριντ.

Ewer Blue (United Kingdom)

“Ο αγώνας ήταν υπέροχος και πραγματικά τον απόλαυσα. Κατάφερα να ανταπεξέλθω στη ζέστη. Εγώ και ο Τάσος καταφέραμε να αποσπαστούμε από την αρχή και είχαμε έναν καλό αγώνα μαζί, περνώντας το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής. Περιμέναμε και οι δύο αυτό το σπριντ στον τερματισμό και με κέρδισε σήμερα, οπότε πολλά συγχαρητήρια σε αυτόν. Ξέρω ότι περίμενε πολύ καιρό για να κερδίσει εδώ. Στην μέση πίεσα περισσότερο, αλλά έτσι είναι. Δεν υπήρξαν πολλές αλλαγές θέσεων κατά τη διάρκεια του αγώνα. Από την αρχή, δουλέψαμε αρκετά σκληρά και καταφέραμε να αποκτήσουμε ένα μικρό προβάδισμα. Όταν περάσαμε τη γέφυρα, υπήρχαν μερικά απόνερα σκαφών και μετά από αυτό, οι δύο μας χωρίσαμε και κάπως έτσι κάναμε έναν δικό μας αγώνα μέχρι τον τερματισμό. Τα απόνερα των σκαφών θα μπορούσαν να αποτελέσουν πρόβλημα για κάποιους, αλλά καταφέραμε να τα περάσουμε καλά. Καμιά φορά ευχόμουν να είχα το Carolina board μου γιατί αυτά τα κυματακια που ήρθαν στο δεύτερο μισό του αγώνα, αν και ήταν μικρά, θα ήταν πιο εύκολα να τα διαχειριστώ. Είναι σκληρή δουλειά να χειρίζεσαι τα μικρά κύματα στο Ninja. Ελπίζω να επιστρέψω του χρόνου. Πραγματικά απόλαυσα αυτή την εβδομάδα και ήταν υπέροχα.”

 

Ο Φαίδων Δούκας ξεπερνά τις δυσκολίες του τραυματισμού και κατακτά την τρίτη θέση στον απαιτητικό αγώνα μεγάλης απόστασης.

Doukas Phaedon (Greece)

“Φέτος, ήταν ένας αγώνας σε επίπεδο νερό, και ήμουν πλήρως προετοιμασμένος με τη σανίδα NSP Ninja. Τερμάτισα τρίτος τόσο στα τεχνικά, στα σπριντ όσο και στον αγώνα μεγάλων αποστάσεων, κάτι για το οποίο είμαι αρκετά χαρούμενος, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς τον πόνο χαμηλά στην πλάτη που ένιωσα κατά τη διάρκεια των σπριντ. Ο αγώνας μεγάλων αποστάσεων ήταν ιδιαίτερα δύσκολος λόγω του συνεχούς πόνου στην πλάτη, αλλά κατάφερα να τερματίσω. Θέλω να εκφράσω τα συγχαρητήριά μου στον  Blue και τον Τάσο, ο οποίος κέρδισε έναν αγώνα που είχε στόχο να κερδίσει εδώ και χρόνια. Ανυπομονώ να τους δω όλους του χρόνου!”

 

Η Alonso Frey Alba απολαμβάνει την εμπειρία της στην Κρήτη, προετοιμάζεται για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και υπόσχεται να επιστρέψει την επόμενη χρονιά.

Alonso Frey Alba (Spain) 

«Μετά τη Δανία, ο πανηγυρισμός με όλες τις ισπανικές ομάδες ήταν μια σπουδαία εμπειρία. Ήρθα σε αυτή τη διοργάνωση λίγο κουρασμένη μετά από μια κουραστική εβδομάδα, αλλά ο κύριος στόχος μου ήταν να απολαύσω το νησί, τα vibes και τους ανθρώπους, και αυτό ακριβώς έκανα. Καθώς κατάγομαι κι εγώ από νησί, αυτό το μέρος μου φαίνεται σαν το σπίτι μου – είναι πανέμορφο και οι άνθρωποι είναι υπέροχοι. Πέρασα πολύ ωραία εδώ. Τους τελευταίους δύο μήνες επικεντρώθηκα στα σπριντ, ενώ προπονούμαι για το ISA, και η συμμετοχή μου σε αυτή τη διοργάνωση, με τα τρία έντονα αγωνίσματα σε τρεις ημέρες, ήταν μια εξαιρετική προετοιμασία για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ICF στη Σαρασότα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλη την ομάδα και τον Μιχάλη για τη διοργάνωση αυτής της φανταστικής εκδήλωσης. Ήταν η πρώτη μου φορά εδώ και μου άρεσε τόσο πολύ που σίγουρα θα επιστρέψω του χρόνου. Ανυπομονώ να επιστρέψω. Σας ευχαριστώ!»

 

Η Κυριακή Λογοθέτη ενθουσιασμένη με την επιτυχία της στην πρώτη χρονιά της κατηγορίας γυναικών, σχεδιάζει να επιστρέψει δυναμικά και του χρόνου!

Logotheti Kyriaki (Greece) 

“Πέτυχα 3 στα 3 βάθρα, προφανώς είμαι πολύ χαρούμενη με αυτά τα αποτελέσματα ως πρώτη χρονιά στην κατηγορία γυναικών. Διασκέδασα τόσο πολύ στους αγώνες, με τόσο μεγάλο ανταγωνισμό με δυνατές αθλήτριες. Ο τεχνικός αγώνας ήταν ένας από τους καλύτερους αγώνες που πραγματικά απόλαυσα. Ξεκίνησα δυνατά στην τρίτη θέση αλλά κατάφερα να τερματίσω δεύτερηΟ τελικός του σπριντ ήταν δύσκολος με πολύ δυνατές γυναίκες, αλλά αυτό είναι το καλύτερο κομμάτι γιατί με παρακινεί να γίνω καλύτερη. Για να πω την αλήθεια για τις μεγάλες αποστάσεις προτιμούσα τις περσινές συνθήκες, καθώς ένα σπρίντερ με μεγάλα κύματα και άνεμο είναι πιο διασκεδαστικό και πιο γρήγορο. Είναι ένας φοβερός αγώνας με όμορφα τοπία που δεν έχεις την ευκαιρία να δεις από τη στεριά. Ξεκίνησα πολύ δυνατά, αλλά δεν μπόρεσα να κάνω “τρενάκι” με την Άλμπα. Ήταν πολύ δυνατή. Δυσκολεύτηκα λίγο γιατί δεν ήταν καλή μέρα για μένα σωματικά. Ήμουν πολύ κουρασμένη και είχε αρκετή ζέστη, αλλά είμαι πολύ χαρούμενη που κατάφερα να τερματίσω δεύτερη. Είναι μια πολύ ωραία διοργάνωση με πολύ καλή οργάνωση σε ένα όμορφο μέρος. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Μιχάλη Φαρσάρη για τη διοργάνωση και όλα όσα έχει κάνει για αυτούς τους αγώνες. Θέλω να έχω αυτόν τον αγώνα στο πρόγραμμά μου κάθε χρόνο και ελπίζω να τα πούμε του χρόνου.

 

Η Paris Katniss ξεπερνά τις δυσκολίες και κατακτά το χάλκινο στο long distance στον πρώτο της χρόνο στην παγκόσμια σκηνή!

Paris Katniss (United States)

“Παγκόσμιο Κύπελλο ICF στον Άγιο Νικόλαογια, η 1η χρονιά στη διεθνή αγωνιστική σκηνή! Ήταν ένα Σαββατοκύριακο και στενοχώριας και θριάμβου για μένα, στο πιο όμορφο μέρος που θα μπορούσε κανείς να φανταστεί! Ένα τεράστιο ευχαριστώ σε όλους όσους με βοήθησαν να φτάσω εδώ και στον Μιχάλη Φαρσάρη τον διευθυντή του αγώνα μας που κάνει τα πάντα για να κάνει την πιο καλά οργανωμένη εκδήλωση που έχω παρακολουθήσει ποτέ και να βοηθήσει εμάς τους αθλητές να συμμετέχουμε σε αυτό το φανταστικό γεγονός σε ένα καταπληκτικό μέρος!

Η δική μου ανασκόπηση: Ξεκίνησα το Σαββατοκύριακο με μια μικρή αδιαθεσία από το ταξίδι. Αυτό έκανε αυτό τον αγώνα ίσως τον πιο δύσκολο σωματικά που έχω κάνει ποτέ, καθώς και πνευματικά. Ένιωσα πολύ μεγάλη υπερθερμία και αδιαθεσία στον τεχνικό τελικό, αλλά ήμουν πολύ ευχαριστημένη που τα κατάφερα και κράτησα μια επίδοση στο βάθρο.

Για το σπριντ, είχα έναν αξιοπρεπή προκριματικό, αν και δεν αισθανόμουν καλά, η απόδοσή μου φάνηκε να είναι σε καλό σημείο. Στον τελικό άφησα τις ανησυχίες για τη φυσική μου κατάσταση και τις συνθήκες της διαδρομής να με επηρεάσουν. Στη συνέχεια έκανα λάθη και δεν χρησιμοποίησα καν την τεχνική που θα χρησιμοποιούσα κανονικά. Το πήρα πολύ βαριά αυτό. Επίσης, ποτέ δεν είχα σκεφτεί την ψυχολογική πλευρά της απόδοσης. Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι παρέβλεψα ένα τόσο ουσιαστικό στοιχείο της απόδοσης. Αλλά αυτή είναι η πρώτη μου χρονιά στο διεθνές στερέωμα, οπότε κάποια λάθη είναι βέβαιο ότι θα συμβούν. Αυτό που είναι σημαντικό είναι να μαθαίνουμε και να προχωράμε μπροστά.

Την Κυριακή αφιερώθηκα πνευματικά στο στόχο μου και δεν άφησα τις ανησυχίες να θολώσουν την κρίση, την αποφασιστικότητά μου ή την τεχνική μου. Επίσης, αρνήθηκα κατηγορηματικά να εγκαταλείψω ή να επιβραδύνω, παρόλο που πραγματικά το ήθελα. Αυτό απέδωσε καρπούς και κέρδισα άλλο ένα χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία DISTANCE! Δεν έχω προπονηθεί για αποστάσεις όλη τη χρονιά, οπότε το να πάρω την 3η θέση στο παγκόσμιο κύπελλο στην απόσταση είναι τεράστιο! Επίσης, χρειαζόμουν πραγματικά αυτά τα επιπλέον χρήματα.”

Αναλυτικά τα αποτελέσματα για όλες τις κατηγορίες εδώ: https://my.esportevents.gr/results.php?id=20240061

🔴 Παρακολουθήστε τη δράση της ημέρας στο live video εδώ:  https://www.youtube.com/watch?v=R-VV0wcNmHI